Tip 4: 30 Original Hits By The Original Artists

- Top 40 Classic

 Damien Rice Keane Soft Cell Milk Inc. EliZe Lily Allen
Tip 4: 30 Original Hits By The Original Artists

De Tipparade van een jaar of 16 geleden, dag van gisteren? Nou, wanneer heb je de nummer 1 hit van U2 en Green Day voor het laatst op de radio gehoord of de toen actuele Alarmschijf van Keane? Nothing In My Way kwam van album nummer 2 Under The Iron Sea. Behalve de reguliere cd-single werd hij ook als USB-stick beschikbaar gesteld. Over collectors items gesproken. Op de cd trof je 2 non-album tracks, waarvan Thin Air ook op de vinylsingle werd geperst. Die usb bevatte de video en de kans om de band live te zien in Amerika. Toch een hebbedingetje.

9. (10) EliZe featuring Jay Colin - Itsy Bitsy Spider

Achter de artiestennaam EliZe gaat Elise van der Horst schuil. Kenden haar al van de Dancesmash Automatic (I'm Talking to You) dat een dikke Top 10 hit werd. Terug te vinden op haar 1ste album, waarop ook 3 wat kleinere Top 40 hits staan en dit Itsy Bitsy Spider. Check zelf even of het kinderversje (dat vergezeld gaat van diverse handgebaren) benut wordt in deze single. The itsy bitsy spider climbed up the waterspout. Down came the rain And washed the spider out. Out came the sun, And dried up all the rain, And the itsy bitsy spider climbed up the spout again.

11. (13) Milk Inc. - Tainted Love

Oei een cover van Soft Cell. Dan moet ie wel heel goed zijn. Of wacht, dat was ook al een cover. We moeten terug naar 1964 voor de oerversie in de uitvoering van Gloria Jones. Milk Inc. komt uit Vlaanderen en is daar waanzinnig populair. De single bereikt er aldaar een 7de plek mee. Hier blijft ie steken in de Tip. Zetten we toch die hitversie van Soft Cell er nog even naast.

21. (25) Lily Allen - LDN

Opvolger van de Amerikaanse nummer 1 hit Smile. LDN staat voor London. Voor de verzamelaars, er is een heel gelimiteerde vinyl-single, stuk of 500 kwamen op de markt. Voordat ze doorbrak met Smile, toen volgde de heruitgave op cd-single. En ook op 7-inch, dus als je hem ziet liggen, als de b-kant Nan You're a Window Shopper is kun je hem gerust laten liggen. De echte die je moet hebben heeft als flip Knock 'Em Out.

28. (--) Damien Rice - 9 Crimes

Mooi. Met hoofdletter M. De zangeres in kwestie is Lisa Hannigan en er was weer een gelimiteerde single verkrijgbaar. Op doorzichtig vinyl inclusief een poster. Zal zowaar een hit volgen met de single Dogs een jaar later. Is ook terug te vinden op het album 9.