Tip 4: Alarmschijf The Spooks - Things I've Seen

- Top 40 Classic

 3 Doors Down A*Teens All Saints Spooks
Tip 4: Alarmschijf The Spooks - Things I've Seen

Inmiddels weer een dikke 20 jaar geleden. Naast de Top 40 hits een dertig cd-singles die kans maakten op een notering in de Top 40. En de alarmschijf. Die valt in de categorie Hip Hop uit Amerika. Things I’ve Seen is een track van het debuutalbum S.I.O.S.O.S. Dat staat voor Spooks Is On Some Other Shit. Altijd goed om te weten. De single doet weinig tot niets in Amerika, maar wordt hier opgepikt door Frankrijk en de UK. En in zijn 2de week Top 40 tot Alarmschijf uitgeroepen.

1. (02) The A*Teens - Upside Down

Feitelijk is de title Bouncing off the Ceiling, maar who cares? Komt van het album Teen Spirit. Gaat de grootste hit worden voor deze band uit Zweden. Wie waren de A*Teens? Marie Serneholt, Amit Paul, Dhani Lennevald en Sara Lumholdt. Eerste wapenfeit waren covers van Abba, maar inmiddels is dat verleden. Nummer 1 in de Tipparade, dat wordt een hit? Nop, blijft steken in deze fijne lijst en daarmee blijven de ABBA covers toch de enige hits.

13. (17) 3 Doors Down - Loser

Bandje uit Mississippi. Waren in Nederland al doorgebroken met Kryptonite, een single van hun debuutalbum. Daarop vinden we ook Loser. Dat nummer werd een radiofavoriet in Amerika, maar bij ons was de ontvangst wat lauwer. De cd-single bevat een akoestische versie van Kryptonite en de videoclip is de moeite waard. Maar toch: “Couse I'm a loser, well I'm a loser, yeah”.

18. (20) All Saints - All Hooked Up

Damesband uit de UK. Liepen al sinds 1993 mee en na enige wisselingen, demo’s scoren ze hun eerste hit I Know Where It’s At. Die vinden we terug op hun eerste album, waar nog 5 andere single van getrokken worden, waaronder Never Ever dat een 4de plek noteert in de Top 40. Dit All Hooked Up vindt je op album nummer 2 Saints & Sinners. Fijne video voor dit nummer en een interessante cd-single (nee, niet die met die remixen) ten spijt, het blijft bij een tipparade notering.