Tip 4: Alarmschijf voor Acda en De Munnik

- Top 40 Classic

 Acda en De Munnik Culture Beat Plastic Bertrand MC Hammer Beam vs. Cyrus Tears
Tip 4: Alarmschijf voor Acda en De Munnik

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 2003 waarbij we een blik werpen op de Tipparade met de Alarmschijf voor Acda en De Munnik en een aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (17) Acda en De Munnik – Mis Ik Mij

Opvallende alarmschijf deze week van Thomas Acda en Paul de Munnik. Mis ik mij is de live-uitvoering van een track van hun studioalbum Groeten uit Maaiveld. De andere singles van dit album waren Ren Lenny Ren (17de plek in de Top 40) en de titeltrack die de rand van de Top 10 bereikte. Deze single scoort wat minder, slechts 4 weken en hij piekt op 30. Het album is 2020 ook op vinyl verschenen in de fraaie kleur blauw.

23. (25) Beam vs. Cyrus feat. MC Hammer - U Can't Touch This

In de remix, de nummer 1 hit van MC Hammer uit 1990. MC Hammer kennen we, maar Beam? Zijn de archieven ingedoken, gaat om Cyrus Sadeghi-Wafa en Michael Urgacz, afkomstig uit Duitsland. Track staat op hun album Lifestyle, waar ook de bijna hit All Over The World op terug te vinden is.

24. (27) Culture Beat – Mr. Vain Recall

En meer in de remix. Het is zomer, dus waarom niet. Culture Beat, ook uit Duitsland, scoorde in 1993 een nummer 1 hit met Mr. Vain. Bepaald geen onehit-wonder, andere Top 10 hits zijn Got To Get It, No Deeper Meaning en World In My Hands. En dan deze nieuwe versie van Mr. Vain in 2003 ter gelegenheid van 10 jaar hits. Gaat een grote hit worden in Duitsland.

25. (29) Tears - Ça Plane Pour Moi (Het origineel Plastic Bertrand)

En nog een cover in de aanbieding. Het origineel stamt uit 1978 met Plastic Bertrand. Legendarisch clipje van de man bij Toppop op een trampoline.

25. (29) Tears - Ça Plane Pour Moi

Maar goed, de cover dus. Tears heette het gezelschap dames, afkomstig uit Zwitserland. Zal 1 album verschijnen en deze track staat erop als bonus. Je wilt de namen? Komen ze: Tiffany, Evelyn, Amanda en Romina. Blijft steken in de Tip en enige wapenfeit. Maar met zulke clips toch eeuwigheidswaarde.