Tip 4: Alarmschijf voor Army Of Lovers

- Top 40 Classic

 Army Of Lovers Bingoboys Quadrophonia marc cohen
Tip 4: Alarmschijf voor Army Of Lovers

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 1991 waarbij we een blik werpen op de Tipparade met de Alarmschijf voor Army For Lovers en een aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (-) Crucified – Army Of Lovers

Niet alles wat uit Zweden komt ….. is als the Army Of Lovers. 2 heren, Alexander en Jean-Pierre en 1 dame La Camilla. Crucified komt van hun 2de album Massive Luxury Overdose. Best te omschrijven als volledig over de top – zeker ook in de bijbehorende video. Op single, 12-inch en cd-single. Waarbij de Amerikaanse ook behoorlijk over de top is, 10 mixen. Crucified blijft steken op 2 in de Top 40.

6. (10) Walking In Memphis - Marc Cohn

Marc krijgt een Grammy voor dit nummer. Track van zijn debuutalbum. Nummer wordt een behoorlijke hit in Amerika. Twee verschillende singles (met afwijkende b-kanten) zijn op de markt gebracht en de cd-single kent weer een andere extra tracks en we zien het nu als een klassieker, ondanks dat het bij ons geen Top 40 notering bereikt.

10. (20) The Wave Of The Future – Quadrophonia

Quadrophonia? Zover we kunnen nagaan was het een duo, Lucien Foort (NL) en Olivier Abbeloos (BE). Opvolger van het gelijknamige nummer dat een behoorlijke hit was in onze lijst. Onder deze bandnaam verschijnt 1 album, maar de heren zijn terug te vinden in vele projecten die op cd en vinyl zijn verschenen.

18. (23) No Woman No Cry – Bingoboys

Dat zijn de betere covers, je moet moeite doen het origineel erin terug te horen. En dat klopt, want het heeft niets met Bob Marley te maken. Horen wel wat samples terug Kwamen uit Oostenrijk, waren met zijn 3-en (Klaus, Paul en Helmut). Scoren zelfs een top 40 hit met behulp van Princessa.