Tip 4: Alarmschijf voor Bee Gees

- Top 40 Classic

 Bee Gees Ian Dury & The Blockheads The Jacksons Christopher Cross
Tip 4: Alarmschijf voor Bee Gees

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar waarbij we een blik werpen op de Tipparade met de Alarmschijf voor Bee Gees en een aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (-) He’s A Liar – Bee Gees

Een nieuw album van de heren Gibb, altijd goed. Living Eyes was de naam en He’s A Lair de 1ste single en alarmschijf. De track vermeld alle 3 de broers als auteur. Bij de opnamen werd gebruik gemaakt van een keur aan artiesten, waaronder Don Felder van The Eagles. Gaat nummer 1 worden, okay in Griekenland, maar toch. Behoorlijke hit in Amerika en idem bij ons.

14. (21) Walk Right Now - The Jacksons

Laatste single van het succesvolle album Triumph. En opvolger van Can You Feel It. Ook te koop als 12-inch single met een Special Remix van een dikke 7 minuten. Doet weinig in Amerika met een 73ste plek, maar als 4de single zal menigeen inmiddels het album gekocht hebben. Wel een Top 10 hit voor de heren in de UK. En bij ons een tip. Misschien komt het door dat hoesje.

21. (24) Arthur's Theme (Best That You Can Do)- Christopher Cross

Titelsong van de soundtrack van de film Arthur. Het nummer verkrijgt een Oscar en een 1ste plek in Amerika. Vreselijk mooi nummer dus. Maar wij snapten het niet helemaal, want verder dan de Tipparade komt ie niet. De flip was een hoofdpijndossier voor menige platenmaatschappij en varieert ook per land. Bij ons Minstrel Gigolo dat al in 1980 de flip was van Ride Like The Wind.

30. (-) Spasticus Autisticus - Ian Dury

Lord Upminster was het album dat in 1981 uitkwam van Ian Dury. De grote hits zijn opgedroogd, met een hoofdrol voor het album New Boots and Panties!! The Blockheads zijn inmiddels vervangen door Seven Seas Players, maar zijn dezelfde muzikanten. Geen hit en feitelijk laatste wapenfeit.