Tip 4: Alarmschijf voor BZN

- Top 40 Classic

 BZN Paul Da Vinci Rubettes Kiki Dee Alan Williams Visage Midge Ure Ultravox
Tip 4: Alarmschijf voor BZN

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 1981 waarbij we nu een blik werpen op de Tipparade met natuurlijk de Alarmschijf voor BZN en een aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (-) BZN - Chanson D'Amour

Alweer hit nummer 11 voor BZN met zangeres Anny Schilder. Stond volgens goed Volendams gebruik achter de viskraam toen ze gevraagd werd als zangeres bij BZN. En de rest is geschiedenis. Anny blijft tot 1984 zangeres naast Jan Keizer en heeft met de band een kleine 20 hits op haar naam. Waaronder nummer 1 notering voor Mon Amour en Pearlydumm. Jan en Anny nemen in 2017 Chanson D’Amour opnieuw op als Original voices of BZN.

22.(29) ALAN WILLIAMS – Doing Things With You

De zanger van The Rubettes zul je zeggen. Nou…de stem op de eerste 2 hitsingles Sugar Baby Love en Tonight is toch echt Paul Da Vinci. Maar die was al uit de band gestapt op moment dat ze doorbraken. En dus moest Alan tot zijn eigen verbazing deze nummers playbacken. Toen de microfoon werd aangesloten bleven de hits komen, zoals Juxebox Jive en I Can Do It. Eind jaren 70 droogden de hits op en probeerde Alan het solo. Zonder veel succes, deze single bereikt de Tipparade, de opvolger Telephone Ring zal volledig onbekend blijven.

25. (--) KIKI DEE – Star

Kiki Dee, als je Pauline riep keek ze ook om, neemt al singles op sinds 1963. Early Night was haar 1ste. Maar behoudens wat radio hits op de piratenstations in de jaren 60 duikt ze pas bij ons op in 1973 met een vertaling van het fraaie Amoureuse. In 1974 is ze succesvol als lid van de Kiki Dee Band. I've Got the Music in Me en How Glad I Am. Die band moeten we trouwens met een korreltje zout nemen. Star komt van het album Perfect Timing en is een behoorlijke hit in de UK. Bij ons een Tipparade notering.

27. (--) VISAGE - Mind Of A Toy

Altijd lastig, de opvolger van een grote hit. En met Fade To Gray mogen we spreken van een klassieker. Behalve frontman Steve Strange kende de band ook Midge Ure als lid. En die wordt halverwege de jaren 80 heel groot met Ultravox. Mind Of A Toy en Fade To Grey komen van het debuutalbum, dat simpelweg Visage was gedoopt. De single kent trouwens een bijzonder einde.