Tip 4: Alarmschijf voor Ed Sheeran

- Top 40 Classic

 Nickelback Lana Del Rey Ed Sheeran Foster The People
Tip 4: Alarmschijf voor Ed Sheeran

Als elke week, naast de historische Top 40, kijken we in de Tiplijst van die week. En pikken we een aantal opvallende singles eruit die net geen hit werden, maar wel eeuwigheidswaarde hebben. Of niet.

1. (24) Ed Sheeran – Lego House

Als we de hoes bekijken gaat het inderdaad over Lego, deze alarmschijf voor Ed Sheeran. Inmiddels alweer een dikke 10 jaar oud, het debuutalbum + waarvan deze single werd getrokken. Single wordt een behoorlijke hit, niet alleen bij ons, ook in de UK en ook de video valt in de prijzen. Lego House is op een 2-track cd-single en vinyl 7-inch verschenen, met een akoestische versie van Grade8 als flip. De digitale variant kent een aantal remixen.

8. (9) Foster The People - Call it what you want

Tien (!) weken in de Tipparade en nog geen hit. Het overkwam de Amerikaanse band Foster The People. Track komt van het album Torches en was opgenomen in FIFA 2021. Van de single verschijnt geen fysiek exemplaar, op wat promo cd’s na. En daarmee blijft de single Pumped Up Kicks van hetzelfde album hun enige hit.

20. (22) Lana Del Rey – Blue Jeans

Track van haar album Born To Die. Was eerder al gekoppeld als b-kant aan Video Games, nu zelfstandige release. Born To Die (het album) zal in totaal een 8-tal singles herbergen. Dit nummer wordt een bescheiden hit aan beide kanten van de plas.

27. (-) Nickelback – Lullaby

Terug te vinden op het album Here And Now. Daarop staan ook de hits When We Stand Together (12 in de Top 40) en Trying Not To Love You (Tip). De cd-single kent If Today Was Your Last Day als flip.