Tip 4: Alarmschijf voor Eric and The Good Good Feeling

- Top 40 Classic

 Selena Eric & The Good Good Feeling Frankie Goes To Hollywood Holly Johnson Dan Hartman Cyndi Lauper
Tip 4: Alarmschijf voor Eric and The Good Good Feeling

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 1989 waarbij we nu een blik werpen op de Tipparade met de Alarmschijf voor Eric and The Good Good Feeling en een aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (-) Eric and The Good Good Feeling – Good Good Feeling

Alarmschijf voor Eric Robinson. Een originele eendagsvlieg. Track is terug te vinden op zijn album Funky. Gaat een 16de plek bereiken in de Top 40. (Good, good feeling) Oh, cruisin' in my car (Good, good feeling) Rockin' just in the bar. Zomerhit!

10. (11) Cyndi Lauper - I Drove All Night

Nummer werd geschreven voor Roy Orbison, die nam het in 1987 op, maar het zou pas postuum worden uitgebracht begin jaren 90. De versie van Cindy is terug te vinden op haar album A Night To Remember. Gaat een grote hit worden in zowel Amerika als de UK. Opvallend genoeg pakken wij de track niet echt op en blijft het een Tipparade notering.

21. (28) Selena – And My Heart Beats

Selena is niet de zangeres uit Amerika die in 1995 tragisch aan haar einde kwam, maar Sabina Quack uit Nederland. Timebomb is de titel van haar (enige) album en daarop vinden we deze single. Album is de moeite waard, staan 3 Top 40 hits op: de titeltrack, So Far Away en Shotgun. Deze laatste zou een 17de plek bereiken. And My Heart Beats is het laatste wapenfeit van Selena.

24. (-) Holly Johnson - Atomic City

Voormalig frontman van Frankie Goes To Hollywood. Zijn 1ste solo-album bevatte de wereldhit Love Train. De opvolger Americanos bereikt in thuisland een 4de plek, bij ons in de Top 4 piekt deze op nummer 6. De 3de single Atomic City blijft steken in de Tipparade. Grote naam achter deze song (en productie) is Dan Hartman.