Tip 4: Alarmschijf voor Fabienne

- Top 40 Classic

 Fabienne Toto Robbie Williams The Cranberries
Tip 4; Alarmschijf voor Fabienne

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40 plukken we een aantal leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook – en dat is soms gissen – de lijst der lijsten niet bereikt hebben. En daar zitten soms echt heel fraaie nummers tussen die we collectief gemist hebben. Zoals deze 3 hieronder, naast natuurlijk de Alarmschijf.

1. (30) Will Still Love Me – Fabienne

Een korte muzikale carrière voor Fabienne Monique de Vries, althans solo. Naast deze alarmschijf is er nog 1 cd-single verschenen die we niet terug gezien hebben in de lijsten. Toch is het niet enige (best mooie) wapenfeit, in 1997 scoorde ze als lid van The Magnificent Four samen met Bridget Maasland, Sylvana Simons en Isabelle Brinkman een Top 20 hit (Get Close To You). Als zangeres dus niet zo vaak in beeld, als VJ bij TMF dagelijks.

2. (2) Promises - The Cranberries

Bandje uit Ierland met Dolores O'Riordan. Deze single tref je aan op hun 4de album Bury the Hatchet, waarop de single Animal Instinct terug te vinden is. Het grote succes is inmiddels verleden tijd voor deze band, na Zombie en Ode To My Family is Promises de laatste hit voor de band in UK. Maar wel met een heel fijne video. Hierna volgt nog 1 album Wake Up And Smell The Coffee (toptitel mogen we wel zeggen) en dan duurt het een jaar of 10 voor er weer wat in de schappen van de winkel gelegd kan worden.

10. (13) Strong - Robbie Williams

Inmiddels is Robbie toe aan album nummer 2 album, I've Been Expecting You en hierop staat deze UK Top 5 hit en Millennium dat bij ons niet eens zo’n grote hit wordt. Hetzelfde geldt voor She’s The One, dat in ons collectieve geheugen ergens bovenaan de lijst terecht kwam, maar piekt op 29. De cd-singles van Robbie zijn het verzamelen waard. Allemaal bevatten ze live-tracks en demo’s. Zo ook de extra’s op de cd van Strong: Let Me Entertain You (Recorded Live At The Brit Awards '99) en Happy Song.

24. (29) Melanie – Toto

Beetje laatste wapenfeit van Toto. De grote hits als Rosanna en Africa zijn alweer een kleine 20 jaar oud. Deze single komt van album nummer 10 dat de titel Mindfields meekreeg en heeft bij ons nog het grootste succes met een Tipparade notering. De opvolgers Mad About You en Cruel worden volledig genegeerd, misschien omdat ze alleen maar als promo uitkomen. Het zou kunnen. Deze single bevat een non-album track Spanish Steps Of Rome. Maakt hem toch interessant.