Tip 4: Alarmschijf voor Fleetwood Mac

- Top 40 Classic

 Smokie Fleetwood Mac Racey Status Quo
Tip 4: Alarmschijf voor Fleetwood Mac

Als elke week, gekoppeld aan de Top 40 werpen we een blik op de leukste plaatjes in de Tipparade, die om welke reden dan ook, geen hit gaan worden. De lijst uit 1979 met een Alarmschijf voor Fleetwood Mac.

1. (13) Alarmschijf: Fleetwood Mac – Sara

Track van het dubbelalbum Tusk, in een single-edit. En dat is wel aardig om te weten. De album-versie duurt een dikke 6 minuten op vinyl. In latere jaren werd het album op cd uitgebracht en daarop vinden we de single-versie. Inmiddels wel weer hersteld. Hoe dan ook, Stevie Nicks bezingt Sara. En wie/wat/waarom zijn de geleerden het niet eens.

3. (4) Status Quo – Runaway

Album nummer 12: Whatever You Want werd opgenomen in Hilversum. Bevat niet alleen de titeltrack, maar ook deze single Runaway. In de UK werd het slechts de b-kant en koos men voor Living on an Island. Wij niet, het hoesje werd er zelfs voor aangepast. Het label trouwens niet. Wie weet is dat de reden dat de single uiteindelijk net niet de Top 40 bereikt.

14. (18) Racey - Such A Night

De grote hits, Lay your love on me en Some Girls zijn inmiddels alweer in de uitverkoopbak terecht gekomen. Such A Night is geen cover van het gelijknamige nummer van Elvis. Had best een hit mogen worden, zeker ook met de flip There's A Party Going On. Dat nummer wordt in 1981 opnieuw uitgebracht als A-kant. Zonder veel succes trouwens.

18. (20) Smokie - Babe It's Up To You

En ook voor deze band hebben we inmiddels de grootste hits wel opgenomen in het Hitdossier. Dan hebben we het wel over 10 stuks, waaronder If You Think You Know How To Love Me uit 1975, de Alarmschijf I'll Meet You At Midnight en de nummer 1 hit Living Next Door To Alice. Baby, It’s Up To You staat op het album The Other Side of the Road. Gaat toch nog een Top 10 hit worden in Duitsland.