Tip 4: Alarmschijf voor Grace Jones

- Top 40 Classic

 Grace Jones Exile Bonnie St. Claire Frankie Goes To Hollywood Maurice White Earth, Wind & Fire Orchestral Manoeuvres In The Dark Ben E King
Tip 4: Alarmschijf voor Grace Jones

Als elke week, gekoppeld aan de Top 40 werpen we een blik op de leukste plaatjes in de Tipparade, die om welke reden dan ook, geen hit gaan worden. En natuurlijk de Alarmschijf.

1. (-) Grace Jones – Slave To The Rhythm

Ladies and Gentlemen – Miss Grace Jones – Slave To The Rhythm. Handig hoor, als de aankondiging op de plaat als intro is verwerkt. Grace zat bij het platenlabel ZTT en dan krijg je Trevor Horn als producer er gratis bij. En dat kun je horen. Bedoeling was dat FGTH dit nummer zouden uitbrengen – er bestaan opnames van – maar uiteindelijk was het Grace. Fijn nummer, ook als 12-inch. Onthouden we je niet de live-uitvoering.

2. (2) Maurice White – Stand By Me

Inderdaad, de Maurice van Earth, Wind and Fire. In deze periode van de jaren 80 was er ruimte voor solo werk. Waaronder deze klassieker, die we in diverse uitvoeringen hebben leren kennen. Origineel is van Ben E. King (1961), die in 1987 met dank aan de gelijknamige film een Top 10 hit scoorde.

18. (22) Bonnie St.Claire – Doe Alles Nog Een Keer Over

Een van onze beste zangeressen met een heel aardige cover. We kenden dit al van Exile (1978) dat een 4de plek zou bereiken. Deze versie van Bonnie is terug te vinden op het gelijknamige album uit 1985 met nog veel meer Nederlandstalige versies van bekende hits, zoals Sla Je Arm Om Me Heen en Ik Wil Niet In De Weg Staan dat een versie is van haar eigen hit uit 1970 I Won't Stand Between Them.

22. (29) Orchestral Manœuvres In The Dark - La Femme Accident

Track van het album Crush. Klein hitje in de UK. In Amerika werd het een b-kantje van If You Leave. Aan mixen bij OMD geen gebrek, de single versie is een klein beetje anders dan de albumversie, de 12-inch is een geheel ander verhaal en de looptijd van de single varieert ook nog wel eens. Van de 12-inch bestaat geen clipje, maar is te mooi om niet te vermelden.