Tip 4: Alarmschijf voor Johnny Hates Jazz

- Top 40 Classic

 The Housemartins Johnny Hates Jazz Anita Meyer Georgio
Tip 4: Alarmschijf voor Johnny Hates Jazz

Als elke week, gekoppeld aan de Top 40 werpen we een blik op de leukste plaatjes in de Tipparade, die om welke reden dan ook, geen hit gaan worden. De lijst uit 1989 met een Alarmschijf voor Johnny Hates Jazz.

1. (13) Alarmschijf: Johnny Hates Jazz – Turn Back The Clock

Fijne bandnaam, Jazz is niet de naam van een ouwe partner, maar de muziekstroom. De single Turn Back The Clock wordt een behoorlijke Amerikaanse hit, mede geholpen door Kim Wilde die ook te horen is. Track is terug te vinden op het debuutalbum van de band, dat ook de bescheiden hit Shattered Dreams bevat. Mooie hit in wording, uiteindelijk een top 5 notering.

2. (7) Anita Meyer – The Exodus Song

Track van het album Premiere dat gevuld is met filmsongs. Nummer lag al in de winkel eind 1960, dan wel in de uitvoering van de auteur Ernest Gold en een cover van Pet Boone. Het was het thema van de film Exodus, het verhaal over het ontstaan van Israël. De song zal ook als in een instrumentale versie een grote hit worden in Amerika. Voor Anita zal het niet dat grote succes brengen, de single blijft steken op deze 2de plek.

3. (4) Georgio – Lover’s Lane

Track van het debuutalbum Seks Appeal van de Amerikaanse Georgio. Daarop zijn enige Top 40 hit Bed Rock, maar ook dit Lover’s Lane. Beide singles worden redelijke hits in Amerika. Wordt nog een 3de single van het album getrokken, Tina Cherry, maar dat doet eigenlijk nergens veel.

22. (30) The Housemartins - Build

The Housemartins hadden begin 1987 een UK top 1 hit op zak met Caravan Of Love. Ook bij ons een top 3 notering voor de a-capella cover van een ouwe hit van deel van the Isley Brothers. Opvallend genoeg is deze nummer 1 niet terug te vinden op hun 2 albums. Van het 2de album, met de fijne titel The People Who Grinned Themselves to Death wordt de track Build op single uitgebracht. Wordt een redelijke hit in de UK en bij ons het laatste wapenfeit van deze band. Na de split zal de band deels opgaan in the Beautiful South.