Tip 4: Alarmschijf voor Lady Gaga

- Top 40 Classic

 Lady Gaga AnnaGrace Milk Inc. 3Js
Tip 4: Alarmschijf voor Lady Gaga

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40 plukken we de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook de lijst der lijsten niet bereikt hebben. Als ze nu eens ietwat vaker gedraaid waren op de radio, dan waren het geheide hits geweest. Of niet natuurlijk. Dat geldt niet voor de Alarmschijf van deze week, die kwam er wel.

1. (-) Lady Gaga - Alejandro

Track van The Fame Monster, een ep gelinkt aan een reissue van haar debuutalbum The Monster. In totaal 8 nieuwe tracks, waaronder deze Alarmschijf. Trouwens niet verwarren met de Alejandro ep, waarop maar liefst 8 remixen van deze track zijn terug te vinden. Inclusief de versie die je op de radio hoorde? Nop, daarvoor moest je de cd-single aanschaffen. Gaat een Top 5 worden bij ons.

24. (29) Milk Inc - Storm

Bijdrage uit België. Grote hits zijn alweer 10 jaar oud, Walk On Water bereikte de 2de plek en Sunrise uit 2007 piekt op 11. Dan deze Storm. Track van het album Nomansland. De cd-single omvatte (vanzelfsprekend) een aantal remixen, waaronder een opvallend: de Semi-Extended. Geen idee wat we daaronder moeten verstaan, want de extended is nergens te bekennen.

27. (-) AnnaGrace - Celebration

En nog meer fijne dance-house-pop van onze zuiderburen. Met Annemie Coenen en Peter Luts. Ze waren tot 2006 te boeken als Ian Van Dahl, die we kennen van de hits Castles In The Sky en Movin’ On. Hoewel de zangeres van die hits weer Marsha was, die… enfin. Ingewikkeld. We beperken ons tot AnnaGrace. Twee hits in de Top 40: Let The Feelings Go en Love Keeps Calling, beide in 2009 en net als Celebration terug te vinden op het album Ready To Dare. En de cd-single? Remixen, tuurlijk.

30. (-) 3J’s – Geloven In Het Leven

Mooie pop van vaderlandse bodem. Okay, Volendamse bodem. Geloven In Het Leven is de openingstrack van het album Dromers en Dwazen, waarop ook de Tipparade-single Loop Met Me Mee Over Zee. Beide cd-singles omvatten 2 non-album tracks én de videoclip. Om 1 of andere reden toch onvoldoende om de Top 40 te bereiken. Gemiste kans. Of zoals de 3js het zelf zongen: Liever hard op mijn bek gaan dan wachten op een duw.