Tip 4: Alarmschijf voor Mai Tai

- Top 40 Classic

 Mai Tai Suzanne Vega Joe Jackson Icehouse Black Uhuru
Tip 4: Alarmschijf voor Mai Tai

1. (-) Mai Tai - Turn Your Love Around

Zeg je Mai Tai in een discotheek, dan staat er met wat geluk een vage cocktail met witte en bruine rum voor je klaar. Zei je Mai Tai in 1986 dan werd deze alarmschijf op de draaitafel gelegd. Disco met Jetty, Mildred en Carolien. Ze hadden al een Top 10 gescoord met de voormalige alarmschijf Female Intuition en dan nu Turn Your Love Around dat de grootste Top 40 hit voor het trio is.

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40 gaan we op zoek naar die singles die weliswaar geen echte hit zijn geworden, maar veel te leuk zijn om helemaal vergeten te worden. En met wat betere ondersteuning misschien wel een grote hit geworden hadden kunnen zijn. Dat geldt niet voor Mai Tai, die scoren als Alarmschijf.

8. (13) Suzanne Vega featuring Joe Jackson - Left Of Center

Een bijdrage van Joe die zich beperkt tot het bespelen van een piano. Een piano, niet de piano, want in de videoclip is Joe in geen velden of wegen te bekennen. Misschien daarom dat het nummer geen hit wordt. Single is benut in de film Pretty In Pink. Daarom is het ook niet opgenomen op haar debuutalbum of de opvolger uit 1987. Paar maanden eerder hadden we al Suzanne leren kennen van de erg fraaie single Marlene On The Wall dat ook in Tipparade blijft steken.

27. (-) Icehouse - No Promises

Bandje uit Australië dat al een paar jaar meedraait, hadden bij ons in 1982 een dikke hit met Hey´ Little Girl. Dat ligt anders bij dat werelddeel aan de andere kant van de aardbol. Daar scoren ze vanaf 1980 hit na hit, vaak singles die hier niet eens zijn uitgebracht. Promises komt van hun 4de album Measure for Measure. Single is verkrijgbaar met diverse B-kanten, variërend per single, maxi-single en voor de liefhebbers maxi/cassette. In Australië piekt de single op 30, bij ons in de Tip.

29. (-) Black Uhuru - The Great Train Robbery

Bandje uit Jamaica. Track komt van het album Brutal, maar waarschijnlijk ken je het van Grand Theft Auto. Of gewoon door het luisteren naar de radio. Dat deden we collectief nog in 1986. Echt waar.