Tip 4: Alarmschijf voor Maxime & Franklin Brown

- Top 40 Classic

 Franklin Brown Garbage The Rolling Stones Rob De Nijs
Tip 4: Alarmschijf voor Maxime & Franklin Brown

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40, de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook – en dat is soms echt gissen – de lijst der lijsten niet bereikt hebben. En natuurlijk de nummer 1 van de lijst van deze week met predicaat Alarmschijf.

1. (-) De Eerste Keer – Maxime & Franklin Brown

Een duo, speciaal bij elkaar gebracht voor het Eurovisie Songfestival. Het mocht ook wel knallen, na de wat mislukte bijdrage van 1994 (waardoor we 1995 misten). Na een ingewikkelde voorronde met diverse artiesten, enfin dit duo werd het. En niet slecht hoor, een 7de plek. Vraag is natuurlijk: wie won? Ierland met Eimear Quinn en het nummer The Voice. Wie? Juist, dan is deze alarmschijf, zowel in het nederlands als engels toch een stuk beter.

4. (7) Wild Horses - The Rolling Stones

Behoorlijk oudje, komt van Sticky Fingers, inderdaad die hoes met de ritssluiting uit 1971. De single die we tegenkomen is een “stripped” versie, van het album Stripped. De 1ste versie verscheen al in 1970, niet in de uitvoering van the Stones, maar The Flying Burrito Brothers. Hadden alvast een bandje gekregen, dus geen plagiaat of wat dan ook.

19. (24) De Donder Rolt - Rob De Nijs

Komt van het album De Band, De Zanger En Het Meisje. Tekst is van Belinda Meuldijk. Op dit album ook de single Banger Hart. Dat zal een nummer 1 plek bereiken, later in 1996. En omdat er geen clipje meer te vinden is van De Donder Rolt, zetten we die er even bij. 

21. (26) Stupid Girl – Garbage

Track van het debuutalbum en geschreven door de banleden zelf. Met wat moeite kun je een sample ontdekken van een plaatje van the Clash (Train In Vain). Bandje komt uit Amerika en daar scoort deze single behoorlijk, ergens rond de eerste 30. Voeg daarbij een Top 5 notering in de UK, een hele serie verschillende b-kantjes per continent op de cd-singles, dan heb je een hit. Bijna dan.