Tip 4: Alarmschijf voor Montell Jordan

- Top 40 Classic

 Montell Jordan Pearl Jam Metallica Richard Ashcroft The Verve
Tip 4: Alarmschijf voor Montell Jordan

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40 plukken we een aantal leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook – en dat is soms gissen – de lijst der lijsten niet bereikt hebben. En daar zitten, 20 jaar na dato, toch echt heel fraaie nummers tussen die we collectief gemist hebben. Zoals deze 3 hieronder, naast natuurlijk de lijstaanvoerder.

1. (16) Once Upon A Time - Montell Jordan

Single doet weinig in Amerika, maar bij ons krijgt Montell het predikaat Alarmschijf. Opvolger van Get It On Tonite, tevens titeltrack van het gelijknamige album. Once Upon A Time was voor de liefhebber te verkrijgen in 2 versies, de Engelstalige die wij kennen en een Spaanstalige onder de titel Habia Una Vez. Beide versies zijn terug te vinden op zijn album, de laatste als hidden track. Een veel toegepast trucje op de cd’s uit die periode, na een relatief lange stilte kwam er nog een track uit je speakers. Als je trouwens een Nederlandse versie wilt maken, dat kan, de cd-single kende als 2de track een instrumentale versie.

2. (2)  No Leaf Clover - Metallica with Michael Kamen conducting The San Francisco Symphony Orchestra

Track van het album S&M, dat Metallica opnam met het San Francisco Symphony Orchestra. Niet alleen de hits, ook een aantal nieuwe nummers, waaronder dit No Leaf Cover. Waar in Amerika de single behoorlijk scoort, blijft het hier wat teleurstellend steken in de Tipparade. Terwijl er maar liefst 3cd-singles klaar lagen voor je bij je platenhandelaar. Nummer 1 met 2 extra video’s, de 2de met foto’s en een deel van de documentaire die al deels op de 1ste stond en de 3de cd-single met het slot daarvan en een screensaver. Okay, er was ook een simpele versie met alleen als extra de clip. Kortom, gemiste kans.

12. (18) A Song For The Lovers - Richard Ashcroft

We kennen Richard als de zanger van the Verve. En die ken je van Bitter Sweet Symphony. En een klein deel van dat nummer kenden de Rolling Stones al wat langer. Gevolg, een rechtszaak die niet echt prettig afliep voor Richard. In 2000 is de band ontbonden en probeert Richard het solo. Niet onverdienstelijk, zijn 1ste album Alone with Everybody scoort prima in de UK. De single A Song For The Lovers was eigenlijk een the Verve nummer. Ook opgenomen als demo door de band en terzijde gelegd. Jammer, want in de UK een Top 3. Bij ons een Tipparade notering. Ook niet slecht.

27. (27) Nothing As It Seems - Pearl Jam

Stevige muziek in de Tipparade, toen in 2000. Niet alleen Metallica, ook Pearl Jam. Deze single komt van hun 6de album Binaural. De cd-single is gekoppeld aan een 2-tal live-tracks, of als je via de import bestelde pikte je ook nog een alternatieve versie van Insignificance mee.