Tip 4: Alarmschijf voor Orchestral Manouvres in The Dark

- Top 40 Classic

 Orchestral Manoeuvres In The Dark José Thompson Twins Billy Joel
Tip 4: Alarmschijf voor Orchestral Manouvres in The Dark

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40, de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook – en dat is soms echt gissen – de lijst der lijsten niet bereikt hebben. En natuurlijk de nummer 1 van de lijst van deze week met predicaat Alarmschijf voor OMD.

1. (14) Locomotion – Orchestral Manouvres In The Dark

Als eerste single getrokken van het nieuwe album Junk Culture. Gaat een grote hit met uiteindelijk een 5de plek. De flip op de single is Her Body in My Soul. Naast het vinyl plaatje lag ook een cd-single in de winkel met een 3de track The Avenue. Beide tracks staan niet op het album, daarmee waren dit jarenlang collectors items.

12. (16) Time Goes By – José

Twee jaar eerder stond José bovenaan de hitlijsten in Nederland met de cover I Will Follow Him. Dat nummer is terug te vinden op het album The Good Times, waar nog een aantal singles vanaf kwamen. Deze single valt in de categorie non-album track en is ook cover. Niet voor de hand liggend, origineel staat op naam van Newton Family.

18. (28) You Take Me Up - Thompson Twins

Mooie single van het album Into The Gap. Buitengewoon succesvol album, met hits als Doctor Doctor, Hold Me Now en Sister Of Mercy. Niet dat deze 4 allemaal bij ons aansloegen, maar in de UK praten we toch over een paar Top 3 hits. De flip van deze single Passion Planet werd in Amerika opgepikt en tot A-kant benoemd. Diverse 12-inches lagen voor je klaar, maar nog geen cd-single.

22. (26) The Longest Time - Billy Joel

Is dit geen hit geweest? Dan stond het waarschijnlijk op een grijs gedraaid cassettebandje. Komt van An Innocent Man. In de clip staan alle stemmen op naam van Billy en er wordt nogal geknipt met de vingers. Zelfs dat heeft Billy zelf verzorgd. Single kent wel een paar muziekinstrumenten, te weten een basgitaar en een trom.