Tip 4: Alarmschijf voor Roméo

- Top 40 Classic

 Wu-Tang Clan Texas Roméo Simple Minds Iron Maiden
Tip 4: Alarmschijf voor Roméo

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40, de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook – en dat is soms echt gissen – de lijst der lijsten niet bereikt hebben. En natuurlijk de Alarmschijf.

1. (18) Coming Home – Roméo

Bandje uit Rotterdam met direct een hit van hun debuutalbum. De track Coming Home is geschreven door Eddie Zoëy. Het is direct hun grootste hit met een 2de plek in de Top 40, hoewel ook de opvolger van hetzelfde album Secret Love piekt op nummer 6.

6. (-) The Angel & The Gambler – Iron Maiden

Lekkere bak herrie in de Tipparade, komt binnen op 6, dus …. Nop, blijft steken in de Tip. Komt van het album Virtual XI. Nummer mag even duren, een kleine 10 minuten. Voor de radio werden die 10 minuten ingekort tot 6, maar dat wil toch niemand. De cd-single is redelijk interessant met live tracks en een videoclip, tevens was het logo enigszins aangepast. Ja, dat is belangrijk.

9. (12) Glitterball - Simple Minds

Track van het dan nieuwe album Néapolis. En dat mag op gemengde reacties rekenen. Van buitengewoon goed tot euh buitengewoon matig. Er zal nog een 2de single volgen War Babies. Er worden 2 cd-singles uitgebracht van Glitterball, die samen in 1 hoesje pasten. Met naast de albumtrack ieder 2 remixen van favoriete nummers van de band, als Waterfront.

2. (3). Reunited - Wu-Tang Clan

27. (-) Say What You Want (All Day, Every Day)- Texas featuring The Wu-Tang Clan 

Twee keer de Wu-Tang Clan in de lijst. Samen met Texas (dat een hit wordt) en met een track van het dubbel-album Wu-Tang Forever. De single heeft een fijne tekst, uiterst geschikt voor een zondagmiddag met schoonouders. Op het album ook Triumph dat wereldwijd indruk maakt en de trekker is voor het album dat erg succesvol wordt.