Tip 4: Alarmschijf voor Skee-Lo

- Top 40 Classic

 Skee-Lo Céline Dion Marc Cohn Cher Live
Tip 4: Alarmschijf voor Skee-Lo

Als elke week, gekoppeld aan de Top 40 werpen we een blik op de leukste plaatjes in de Tipparade, die om welke reden dan ook, geen hit gaan worden. De eerste lijst van 1996 kende een Alarmschijf voor Skee-Lo.

1. (29) Alarmschijf: Skee-Lo – I Wish

Track van zijn titelloze debuutalbum. Tikt in Amerika net niet de Top 10 aan, bij ons vinden we deze single op een 10de plek terug. Nominatie voor beste rap-single van het jaar en een gouden plaat. Kortom, fijne start. Skee-Lo kan geboekt worden onder de noemer onehitwonder, want naast een tipparade single Top Of The Stairs van hetzelfde album was dit het ook wel.

5. (6) Cher - Walking In Memphis

Origineel staat op naam van Marc Cohn uit 1991, inderdaad met een referentie aan Elvis. De cover van Cher zal een ietwat hogere positie bereiken in Amerika dan Marc, bij ons zijn blijven beide versies in de tipparade steken. Ondanks dat toch wel een klassieker te noemen. Fijne cd-single ook van Cher met een Shut Up & Dance Instrumental mix. We zouden het zelf niet durven te zeggen.

14. (16) Live - Lightning Crashes

Komt van het 2de album van de band Throwing Copper. Is een Europese release maar werd dusdanig vaak gedraaid in Amerika dat ie toch in de charts terechtkwam. Het album bevat de Top 40 hits I Alone en Selling The Drama en de Tipparade noteringen voor All Over You en dit Lightning Crashes. De Nederlandse cd-single is interessanter dan de overige releases, deze bevat 4 bonus album tracks.

22. (24) Céline Dion - Je Sais Pas

Franstalig album D'eux. En een mooie. Met deze single, die je ook in het Engels kunt beluisteren op het album Falling into You. Je Sais Pas is een nummer 1 hit in Frankrijk. Net als Pour que tu m'aimes encore dat bij ons een Top 3 hit wordt. Er worden nog een 3-tal singles van het album getrokken die in Canada en Frankrijk behoorlijk scoren.