Tip 4: Alarmschijf voor Spargo

- Top 40 Classic

 Spargo Het Goede Doel The Icicle Works Dire Straits
Tip 4: Alarmschijf voor Spargo

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40, de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook – en dat is soms echt gissen – de lijst der lijsten niet bereikt hebben. En natuurlijk de Alarmschijf.

1. (-) Lady – Spargo

Spargo, al actief sinds 1975, heeft inmiddels een aantal grote hits op hun naam staan. Zoals de nummer 1 hit uit 1980 You And Me en Top 10 noteringen voor Head up to The Sky . One Night Affair, Just For You en Hip Hap Hop. Inmiddels heeft de zangeres Lilian Day de band verlaten, toch levert hun 4de album nog een Alarmschijf op. Lady levert de laatste hitnotering op, meer dan een 15de plek zal er niet inzitten. Hierna volgen nog een paar Tipparade singles en dan valt het doek.

16. (20) Geboren Voor Het Geluk – Het Goede Doel

Veruit 1 van de leukste NL bands van de jaren 80 rondom Henk & Henk. Braken door met België (Is Er Leven Op Pluto...? ). Geboren voor het geluk komt van hun 2de album Tempo Doeloe. Die doet het een stuk minder dan de 1ste, maar ook hier staan potentiële klassiekers op, zoals Eenvoud en Brood en Spelen.

17. (19) Love Is A Wonderful Colour -The Icicle Works

Tweede single van dit bandje uit de UK. Is later terug te vinden op hun debuutalbum, maar dat is heropname. De single scoort redelijk aldaar met een 15de plek in de charts. Daar blijft de band ook een fors aantal jaren kleine hits scoren, bij ons blijft het bij deze Tipparade notering.

23. (29) Love Over Gold (live) – Dire Straits

Een single met live-tracks, die truc herhaalt Dire Straits later met de cd-single Encore. Alleen betreft het dan nummers die niet op het reguliere album On The Night terug te vinden zijn. Dat is niet van toepassing op de 2 tracks van deze single, zowel Love Over Gold als Solid Rock staan op Alchemy.