Tip 4: Alarmschijf voor Tank

- Top 40 Classic

 Radiohead Tank Enya Stars On 45
Tip 4: Alarmschijf voor Tank

Als elke week, gekoppeld aan de Top 40 werpen we een blik op de leukste plaatjes in de Tipparade, die om welke reden dan ook, geen hit gaan worden. De lijst uit 1981 met een Alarmschijf voor Tank.

Alarmschijf: Tank - Can U Feel The Bass?

Categorie: Herinnert u zich deze nog? Gaat 3 weken genoteerd staan in de Top 40. Vraag is, wie/wat is Tank? In ieder geval een vriendelijke Duits bandje, want op de cd-hoes bedanken ze hun moeders. Brein achter Tank zijn Christopher von Deylen en Sören Schnakenberg.

13. (19) Radiohead - No Surprises

Track van het album OK Computer. Karma Police werd een nog een kleine Top 40 hit, deze blijft, net als Paranoid Android, steken in de Tipparade. En dat ondanks non-album tracks op de cd-single en een heel bijzonder clip. Op het album tref je ook Exit Music (For A Film) aan, dat zowaar afgelopen jaar opdook in de Top 2000.

21. (29) Stars On 45 - The Clubhits

De oerversie was een bootleg, waarop de originele nummers werden gebruikt. Jaap Eggermont geeft er eigen draai aan en het resultaat vonden we terug op de 1ste plek van de Top 40 in 1981, opvolger met de logische titel More Stars wordt ook een Top 5 hit en de latere varianten zal The Star Sisters ook een eerste plek bereiken. Kleine 20 jaar later is kennelijk het vuurtje gedoofd.

22. (26) Enya – Only If….

Stemmige muziek voor de donkere dagen voor kerst. Enya brengt in dat kader een greatest hits cd uit Paint The Sky With Stars. Daarop vinden wij de single terug. Staat te boek als een kleine hit, zowel hier als aan beide kanten van de plas.