Tip 4: Alarmschijf voor The Beat

- Top 40 Classic

 Altered Images Pussycat Modern Romance
Tip 4: Alarmschijf voor The Beat

Deze week nemen we je met de Top 40 Classic mee terug naar 1983 waarbij we nu een blik werpen op de Tipparade met de Alarmschijf voor The Beat en een aantal singles die de Top 40 niet zullen bereiken maar leuk zijn om nog eens te draaien.

1. (-) THE BEAT - Can't Get Used To Losing You - 1983 Remix Version

Origineel staat op naam van Andy Williams. In 1963 een grote hit aan beide kanten van de plas. De versie van The Beat zal het niet veel slechter doen in de UK. We kenden The Beat al van de bescheiden hitjes Hands Off...She’s Mine en The Tears Of A Clown. En daarmee hebben we wel een paar grote UK hits gemist als Mirror In The Bathroom en Too Nice To Talk To. Deze alarmschijf bereikt uiteindelijk een 9de plek in de Top 40.

6. (8) PUSSYCAT - Chicano

Eén van de latere hits van Pussyvat. Chicano komt van After All, hun 6de en laatste album. Daarop vinden we ook Lovers Of A Kind dat wel de Top 40 weet te bereiken, een mooie 15de plek en 8 weken in de lijst. Na deze single komen we ze nog 1 keer tegen in de Tipparade met de non-album track Light of a gipsy.

14.(18) MODERN ROMANCE - Don't Stop That Crazy Rhythm

Modern Romance is een bandje afkomstig uit de UK. En aldaar redelijk populair met wat bescheiden hits. Hadden in 1982 een aardige hit in de Top 40 met Queen Of The Rapping Scene (Nothing Ever Goes The Way You Plan). Deed het hier beter trouwens dan in de UK.

24. (-) ALTERED IMAGES - Don't Talk To Me About Love

Fijn bandje uit Schotland rondom Clare Grogan. Redelijk wat hits in de UK, bij ons gevalletje Tipparade. Komt van hun 3de album Bite, dat ook gelijk hun laatste album zal worden. Don’t Talk To Me About Love kent een single edit en een album versie. Die laatste duurt minuutje langer.