Tip 4: Alarmschijf voor The Peace Choir

- Top 40 Classic

 The Beatles Paul McCartney Yoko Ono John Lennon Dream Warriors Mylene Farmer
Tip 4: Alarmschijf voor The Peace Choir

Als elke week, gekoppeld aan de Top 40 werpen we een blik op de leukste hits en bijna hits in de Tipparade. De vierde lijst van 1991 kende een Alarmschijf voor het Peace Choir. Nog enig idee hoe die single klonk?

1. (--) Alarmschijf: Peace Choir - Give Peace A Chance

Voormalig nummer 1 hit in 1969 voor the Plastic Ono Band. Zeg maar John Lennon. En dan nu gecoverd door een serie artiesten, waaronder Adam Ant, Al Jarreau, Alannah Myles, Bonnie Raitt, Bros, Bruce Hornsby, Cyndi Lauper, Dave Stewart, Iggy Pop, Lenny Kravitz, Little Richard enz. Leuk voor op een rustig moment, check de artiest. Peter Gabriel zeg je, ja, die ook. En ergens ontdekken we Yoko Ono. Actueel plaatje toen, toentertijd gegeven de Golf Oorlog.

6. (11) Dream Warriors - My Definition Of A Boombastic Jazz Style

Hip Hop uit Canada. De heren uit de video luisteren naar de namen King Lou and Capital Q. Komt van hun debuutalbum And Now the Legacy Begins. De sample is getrokken uit Soul Bossa Nova van Quincy Jones uit 1962. Behoorlijke hit in de UK, bij ons blijft ie hangen in de Tipparade.

11. (15) Mylene Farmer – Douces

Heel grote artiest in Frankrijk, bij ons met moeite een klein hitje met Désenchantée. Dit is opvolger en een zeer gezochte single. Dat komt door de hoes, de 7-inch en de cd-single zijn qua tracks gelijk aan de Franse versie. Maar het hoesje dus, dat maakt het verschil. Douces is een afkorting van Pourvu Qu'Elles Soient Douces. De clip heeft de lengte van een kleine speelfilm. Dus ga er eens rustig voor zitten.

20. (23) Paul McCartney - The Long And Winding Road

Inderdaad, van Let It Be. Stond in de uitvoering van The Beatles in 1970 in de Top 10 genoteerd. Nu dus in herkansing bij Paul. Deze live uitvoering is terug te vinden op het album Tripping The Live Fantastic. De opnames stammen uit diverse concerten in de periode 1989-1990. Deze single is opgenomen in Brazilie, op 19 April 1990. Ook op cd-single uitgebracht met de b-kant C Moon & Mull Of Kintyre.