Tip 4: Alarmschijf voor The Rolling Stones

- Top 40 Classic

 The Rolling Stones Bee Gees Stray Cats The Boomtown Rats
Tip 4: Alarmschijf voor The Rolling Stones

Als elke week, gekoppeld aan de Top 40 werpen we een blik op de leukste plaatjes in de Tipparade, die om welke reden dan ook, geen hit gaan worden. De lijst uit 1981 met een Alarmschijf voor The Stones.

Alarmschijf: Rolling Stones – Waiting For A Friend

Tweede hit single van het album Tattoo You in Nederland. Ook deze bereikt een 9de plek. Oorsprong van het nummer is al ergens begin jaren 70. De flip is Little T&A. Die was al bestemd voor Emotional Rescue, maar alsnog, in gewijzigde vorm, een plek gekregen op het album.

13. (22) Bee Gees - Living Eyes

Titelsong van het, volgens telling, 14de Europese album, maar we kunnen er best anderhalf naast zitten. Als eerste album ook op cd verkrijgbaar, voor promotiedoeleinden, en daarmee in die versie nu een onvindbaar collector’s item. Single zelf wordt een bescheiden hit in Amerika en blijft bij ons steken in de Tipparade.

20. (26) Stray Cats - Little Miss Prissy

De band kent in de periode 1980-1981 een aantal grote hits: Runaway Boys, Rock This Town en Stray Cat Strut. Komen alle 3 van het naamloze debuutalbum. Tijd voor album 2: Gonna Ball. Met deze single breken ze geen potten, een Tipparade notering bij ons is eigenlijk nog de beste prestatie.

22. (30) The Boomtown Rats - Never In A Million Years

Alleen al om de clip had het een hit mogen worden. Bandje rondom Bob Geldof die in Nederland te boek kan staan als een onehitwonder met I Don’t Like Mondays, 1ste plek in 1979. In de categorie: volledig vergeten Banana Republic, Diamond Smiles en Someone's Looking At You. En deze dus, doet feitelijk nergens veel, zo weinig zelfs dat op een verzamelaar met alle hits het nummer niet terug te vinden is. En dat is een gemiste kans.