Tip 4: Alarmschijf voor The Specials

- Top 40 Classic

 Sister Sledge Dr. Hook The Specials ((GBR)) Suzi Quatro
Tip 4: Alarmschijf voor The Specials

Als elke week gekoppeld aan de historische Top 40 pikken we de leukste plaatjes uit de Tipparade die net geen hit zijn geworden. En je voor weinig kon kopen bij je platenhandelaar in 1980.

1. (--) The Special A.K.A. featuring Rico - Too Much Too Young - Live!

Een E.P. met 3 tracks waaronder de live-versie van Too Much Too Young, Guns Of Navarone en de Skinhead Symphony, die op zijn beurt als medley is opgebouwd was uit 3 delen. Da’s pas waar voor je guldens. Geheel is op 2 verschillende momenten opgenomen, Too Much Too Young in het Lyceum in Londen. Rico die apart vermeld staat is Rico Rodriguez en die speelt de trombone. De alarmschijf kun je ook terugvinden op hun debuutalbum, maar dan wel een tikkie anders.

11. (15) Sister Sledge - Got To Love Somebody

Dit moet een dikke hit zijn geweest zou je denken. Noppes, blijft toch echt hangen in de Tipparade. De track is geschreven en geproduceerd door Nile Rodgers en Bernard Edwards. En die Nile kun je ook wel terug horen op de single zelf. Gaat een bescheiden hit worden en als je hem wilt draaien, kies voor de albumtrack, die duurt een kleine 7 minuten.

20. (28) Dr. Hook - Better Love Next Time

Je mist & The Medicine Show, maar die staan toch echt ook op het podium. Komt van hun 8ste studioalbum Sometimes You Win. Grote hit in Amerika met een 12de plek en een Top 10 notering in de UK. Deze single mag dan de Top 40 niet halen, op hetzelfde album vind je ook When You're in Love with a Beautiful Woman, dat de 2de plek bereikte in de Top 40 van 1979.

30. (--) Suzi Quatro - Mama's Boy

Track van het album Suzi…and Other Four Letter Words. Euh, daar kennen we wel een paar van. Op dit album de grote Europese hit She's in Love with You, bij ons nummer 6 in 1979, maar zo her en der een nog hogere notering. Mama’s Boy wordt een behoorlijke hit in Duitsland. Meest bijzondere nummer is The Four Letter Words dat alleen in Portugal op single verschijnt.