Tip 4: Alarmschijf voor Ultravox

- Top 40 Classic

 The Beatles Ultravox Echo & The Bunnymen Talk Talk The Associates
Tip 4: Alarmschijf voor Ultravox

Als elke week, gekoppeld aan de Top 40 werpen we een blik op de leukste plaatjes in de Tipparade, die om welke reden dan ook, geen hit gaan worden. En natuurlijk de Alarmschijf van Ultravox.

1. (--) Ultravox – Love’s Great Adventure

Niks met intro van 15 seconden om een plaat te kunnen inspreken, klap op het drumstel en gaan. Fijne alarmschijf van de band die je vooral kent van Vienna. Gaat slechts een 30ste plek bereiken in de Top 40. Vanzelfsprekend kent de 12-inch een extended version en daarnaast een live uitvoering van White China, voeg daarbij een fraaie video en je hebt een geweldige alarmschijf.

11. (13) Echo & The Bunnymen - Seven Seas

Met terugwerkende kracht een klassieker. Hadden we in 1984 nog niet zo door. Komt van het album Ocean Rain, dat ook de single Killing Moon bevat. Doet bij ons niet, in de UK een Top 10. Seven Seas op single is ook interessant voor de The Beatles verzamelaars, als flip een live-versie van All You Need Is Love.

13. (15) The Associates - Waiting For The Loveboat

Ook zo’n fijne compleet vergeten band. Tracks van het album Perhaps, een album dat een rijke (lees dure) ontstaansgeschiedenis kent, zonder echt commercieel succes. Op dit album ook de kleine hit, maar erg fraaie, Breakfast, dat ook zal blijven steken in de Tip.

19. (29) Talk Talk - Tomorrow Started – Live

Live single versie die niet terug te vinden is op een album, Tomorrow Started en My Foolish Friend zijn opgenomen tijdens de Veronica RockNight in Ahoy Rotterdam, eind september 1984. Ook alleen in Nederland op single verschenen en daarmee een gezocht plaatje.