Tip 4: Alarmschijf voor Wally Jump Jnr. & The Criminal Element

- Top 40 Classic

 Mandy Winter The Housemartins Wally Jump Jnr. & The Criminal Element Eurythmics
Tip 4: Alarmschijf voor Wally Jump Jnr. & The Criminal Element

Als elke week, gekoppeld aan de Top 40 werpen we een blik op de leukste hits en bijna hits in de Tipparade. De derde lijst van 1998 kende een Alarmschijf voor Wally Jump Jnr. & The Criminal Element. Valt in de categorie: Herinnert U Zich Deze Nog???

1. (--) Alarmschijf: Wally Jump Jnr. & The Criminal Element - Tighten Up (I Just Can't Stop Dancin')

Drie man sterk uit Brooklyn met producer Arthur Baker. De track bevat samples van I Can't Stop Dancing en Tighten Up van Archie Bell & the Drells. De laatste track bereikte een Tipparade notering in 1968. Met een sterke videoclip erbij, predikaat Alarmschijf en een 14de plek kunnen we van een redelijke hit spreken. Wel direct ook de laatste.

17. (18) The Housemartins – Build Bandje uit de UK. Deze single is getrokken van het album The People Who Grinned Themselves to Death. Als beestje maar een naam heeft. Was het 2de en tevens laatste album van de band. Na deze single is het wel zo’n beetje gedaan met de band en vinden we diverse leden terug in the Beautiful South.

19. (26) Eurythmics – Shame

Komt van het album Savage, waarop ook de singles Beethoven (I Love to Listen To), I Need a Man, You Have Placed a Chill in My Heart terug te vinden zijn. Geen enkele van deze singles maakt veel indruk en dat is zeker voor Shame jammer. In de tekst van Shame worden The Beatles en The Rolling Stones benoemd, evenzo een aantal singles van de band. Mooie clip ook. 

26. (--) Mandy Winter – Julian

Mandy komt uit Duitsland en als je Birgit roept, kijkt ze ook om. De single heeft wat Kate Bush achtige klank , zeg maar rustig een heel behoorlijke. Mandy scoort zeker in Duitsland met dit nummer. Ook terug te vinden op de gelijknamige LP. Erg leuke single en dat was het ook gelijk wel weer.