Tip 4: Alle 30 favoriet

- Top 40 Classic

 Prince Tina Turner Dulce Pontes Oasis John Waite
Tip 4: Alle 30 favoriet

Vandaag staat 1996 centraal in de historische Top 40. Pakken we hier de Tipparade erbij, op zoek naar die singles die geen hit werden. Over de Alarmschijf hoeven we het niet te hebben, die bereikt een Top 5 notering. Maar er staan er ook een paar in de lijst die dat best hadden mogen worden. Of niet natuurlijk.

4. (5) Dulce Pontes - Canção Do Mar

Da’s een oudje. Niet Dulce, we zouden het niet durven zeggen, maar het nummer zelf. Stamt uit 1955 Amália Rodrigues, ook terug te vinden als Solidão en als soundtrack in Os amantes do Tejo. Als eerste, want wordt erna vaker in een film gesignaleerd. En ook diverse artiesten, als Sarah Brightman, Piet Veerman en Hélène Segara (grote hit in Frankrijk) hebben dit opgenomen.

19. (21) The Symbol - Dinner With Delores Tja, andere naam. En geen hit. Vraag je je toch af, als er Prince op label had gestaan? Van het album Chaos and Disorder en verkrijgbaar op cd-single en cassette-single. De laatste is redelijk zeldzaam, hoewel qua hoeveelheid muziek op de band je beter voor de cd-single kon kiezen. Album verkoopt prima, deze single even wat minder.

22. (28) Live Forever – Oasis

Klassieker of zien we dat verkeerd? Track van het debuutalbum m Definitely Maybe . De hoes van de single laat het ouderlijk huis van John Lennon zien. Daar is over nagedacht. Deze track impliceert de doorbraak in de UK voor Oasis, na 2 wat matig ontvangen singles. Werd door Q magazine een keer benoemd als beste nummer ooit. Okay, je kunt overdrijven. Er zijn 2 video van deze single, 1 voor de thuismarkt en 1 voor de Amerikaanse. Aan jou de keuze.

28. (-) Tina Turner - Missing You

Een covertje, in dit geval van John Waite. De versie van Tina staat op Wildest Dreams. Tina kende de versie van John Waite bijzonder goed, want in Amerika werd haar single What’s Love Got To Do With It opgevolgd op de 1ste plek door die van John. De cd-single van Tina bevat een live versie van What’s Love en We Don’t Need Another Hero.