Tip 4: Cassette hits 1982

- Top 40 Classic

 Het Goede Doel Serge Gainsbourg Jane Birkin The Police John Watts Jo Lemaire + Flouze
Tip 4: Cassette hits 1982

Herinnert u zich deze nog? Van die cassettes met de hits van het moment, die je zelfs bij de slager voor weinig kan kopen? Veel actueler dan de officiële releases. Ahh, mooie tijd. En handig die dingen, voor in je walkman, je cassetterecorder die met beetje geluk gewoon los in je auto lag of thuis voor full hi-fi stereo. Moest ie natuurlijk niet vastlopen. We dwalen af, de tips uit 1982, pakken we de net geen hits op, stonden wel op die cassette, niet in de Top 40.

5. (7) Je Suis Venue Te Dire Que Je M'en Vais - Jo Lemaire + Flouze

Zo, da’s een fijne die ver weggezakt is. Flouze is geen artiest, maar een band van Jo's manlief (toen nog wel). Nummer is van de hand van Serge Gainsbourg, En met wat goede wil kun je in de uitvoering van Serge ook Jane Birkin terughoren. Nu eens niet hijgend, maar huilend. Kwaliteitspop.

14. (17) One Voice - John Watts

Solo album van de frontman Fischer Z. Werd in 1981 niet echt lekker gewaardeerd. Zeker met de titeltrack toch een dingetje. Later zal John de bandnaam weer benutten voor aantal puike albums, die we collectief niet gehoord hebben, maar ook deze solo-uiting is hoort bij de betere albums van het jaar. One Voice zal opgevolgd worden door een 2de solo-album, waarna John even de weg kwijt was.

18. (21) In ’t Leven - Het Goede Doel

Van het album België, feitelijk het debuut. Tekstueel interessant voor gevorderden: Ik zag je lopen, ik liep je voorbij. En ik wou wat bedenken, maar jij bedacht dat voor mij en zei: "Loop maar mee, kom hier maar even vandaan, En sta niet te twijfelen, want anders blijf je maar staan. Nou? Toch de betere poëzie van Henk. Leuke single, de flip is Alleen en beide staan op dat album dat echt iedereen een paar maanden later zou aanschaffen.

21. (26) Invisible Sun - The Police

Track van het album Ghost in the Machine, waarop ook Every Little Thing She Does Is Magic staat. Een nummer met een diepere betekenis, licht aan het eind van de tunnel: There has to be an invisible sun, it gives its heat to everyone, there has to be an invisible sun, that gives us hope when the whole day's done. Gegeven de problematiek in Ierland pakten het UK de single op, zal nummer 2 worden. Bij ons was het een bescheiden hitje.