Tip 4 Chartblasters

- Top 40 Classic

 Frank Boeijen Groep Maurice White Madness Boom Boom Mancini
Tip 4 Chartblasters

Mogelijk ietwat overdreven, maar er staan wel een paar toekomstige hits in deze historische tipparade. Zoals de nieuwe singles van Pat Benatar (Alarmschijf), Madonna, Sandra en Midge Ure treffen we ook klassiekers aan die niet de de lijst der lijsten hebben bereikt. Iets met goede wijn enzo.

4. (5) Frank Boeijen Groep – Schaduw

Van het album Foto Van Een Mooie Dag. Met daarop de klassieker Kronenburg Park. Aardig aan deze single Schaduw is de b-kant. Daarop staat een speciale versie van zijn grote hit. Gaan we eens voor zitten. Extra couplet, nieuwe elementen in de muziek, remix? Bij nadere beschouwing slechts de orkestband. Maar wel alleen op deze single terug te vinden.

7. (8) Maurice White - Stand By Me

De man van Earth, Wind & Fire. Vanaf 1984 ook solo actief. Van zijn 1ste album komt deze single. Een van de vele, vele, coverversies van Ben E. King. Origineel stamt 1961, hoewel het geïnspireerd was op een oudere gospel. Maurice bewijst dat de versie van King veruit de beste was. Ook de andere 3 singles van het album bereiken niet het succes van zijn oude band. En wat een band was dat!

9 (11) Madness - Yesterdays Men

Alweer een jaar of 6 na One Step Beyond, Night Boat To Cairo en Baggy Trousers. In de UK hadden ze veel meer waardering voor deze band. House Of Fun werd daar nummer 1, bij ons een tipje. Dit is hit nummer 20, afkomstig van het album Mad Not Mad. Geheel passend bij 1985 ligt er een fraaie 12-inch in de winkel met een dikke 8 minuten Extended Version.

17. (25) Boom Boom Mancini - Red Skies

Haagse trots. Nu komen daar meer grote namen vandaan, maar deze mag er ook zijn. Uit Urban Heroes ontstaat deze band en steunt op productie door leden van de Golden Earring. Red Skies is het enige wapenfeit voor deze band in de Top 40 met een bescheiden 32ste plek.