Tip 4: De hits voor 2006

- Top 40 Classic

 Prince The Smashing Pumpkins Arctic Monkeys Hard-Fi
Tip 4: De hits voor 2006

Inmiddels zitten we in maart en daarmee zijn alle singles uit 2005 wel uit de lijst verdwenen. Impliceert dat in deze Tipparade weleens de grootste hit van 2006 kan zitten. Of dat zo is? Mooie huiskamervraag. Kiezen wij voor de singles die de Top 40 niet halen, maar wel erg prima waren.

2. (3) Liset Alea - This Could Have Been It

Titel die hout snijdt. It Could Have Been, maar het werd het net niet. Cubaanse van geboorte, tegenwoordig woont ze in Parijs. Deze single komt van haar debuutalbum No Sleep, waarvan de titeltrack een bescheiden Top 40 hitje werd.

16. (17) Hard-Fi - Cash Machine

Zo’n bandje dat een hype was in de UK en bij ons magertjes ontvangen werd. Album (met die bewakingscamera) op 1 in de lijst en de 5 singles die ervan getrokken werden allemaal in de top 20. Dit was het debuut, hoewel dat misliep op de regels van de UK hitparade. In 2de instantie als re-release uiteindelijk wel een hit. De cd-versie bij ons in de schappen kende maar liefst 3 video’s.

17. (20) Arctic Monkeys - When The Sun Goes Down

Grote naam in het alternatieve circuit. Track van hun debuutalbum Whatever People Say I Am, That's What I'm Not. De cd-single kent andere tracks dan de vinyl-versie. In de UK gaat deze single, net als de voorganger I Bet You Look Good on the Dancefloor de 1ste plek bereiken. Bij ons blijft het beperkt tot deze Tipparade-notering. Zetten we die andere hit er even bij, want die hebben we echt gemist.

22. (26) Prince -Black Sweat

Single is afkomstig van het album 3121. Album nummer 31. Verklaart in ieder geval een deel van de titel. Het was de 2de single, daarvoor lag Te Amo Corazón niet in de winkels, omdat het op wat promo’s geen fysieke release kende. Deze wel, zelfs als picture disc. De Europese cd-single kent als 2de track Beautiful, Loved & Blessed, dat in Amerika een eigen release kreeg. Pakken we even mee.