Tip 4: De radiohits van gisteren

- Top 40 Classic

 Coldplay CKay Racoon Bløf Selena Gomez
Tip 4: De radiohits van gisteren

Bijna letterlijk, we pakken de lijsten van 2022. Waarvan we voor de Tipparade inmiddels weten welke artiesten bleven steken in de lijst, maar uiteindelijk zouden doorbreken, welke we voorgoed kunnen archiveren onder leuk, maar dat was het en natuurlijk welke hits hieruit naar boven zouden komen. Kiezen we voor de net-niet-hits. Mogen best wel weer eens langskomen op de radio. Toch?

1. (1) CKay -Emiliana

De nummer uno van de Tipparade, zelfs 2 weken op rij en dan nog net niet binnenkomen in de Top 40. Redelijk uniek. CKay komt uit Nigeria en als je op straat Chukwuka roept kijkt ie om. We kenden hem al van Love Nwantiti dat jaar ervoor een redelijke hit was, niet alleen bij ons, maar ook in de UK en USA. Dit Emiliana is terug te vinden op zijn debuutalbum Sad Romance.

11. (12) Bløf – Bitterzoet

Track van het album Polaroid, dat niet alleen op cd verscheen, maar ook als dubbel-lp. Die laatste kent een speciale oplage op het nooit verkeerde rood/oranje vinyl, met als bonus de eerder genoemde cd, de zogenoemde Ziggo Dome uitgave. En ja, die is inmiddels al sterk in waarde gestegen. Op dit album ook de hit Horizon.

19. (22) Racoon - Tijd Verliezen

En ook deze single komt van een fysieke geluidsdrager: Spijt Is Iets Voor Later. Nederlandstalig en daarmee toch een switch voor Racoon. En succesvol, het album is inmiddels bijna een greatest hits verzamelaar, met Het is al laat toch, De echte vent, Geef je hart niet zomaar weg en Hee joh Jop. Op zowel cd als lp, de laatste in bruin en doorzichtig vinyl. De single Het is al laat toch werd tijdens de Record Store Day in een live-versie als 10-inch uitgebracht. Inmiddels ook al prijzig.

21. (21) Coldplay x Selena Gomez - Let Somebody Go

Echt lekker scoort deze samenwerking niet. Hier een bescheiden notering en dat is ook van toepassing op de UK en USA. Terug te vinden op album nummer 9 Music of the Spheres. Dat trouwens wel hits bevat als Higher Power, Humankind en My Universe. Als je alsnog het album wilt aanschaffen, probeer dan de Japanse release te scoren, daarop 2 extra versies van Higher Power.