Tip 4: De Schijven voor deze week

- Top 40 Classic

 5 Star Tina Turner Bryan Adams UB40 Kate Bush The Shorts
Tip 4: De Schijven voor deze week

De Tipparade van begin november 1985. Voor het gevoel gevuld met 30 12-inches, volgens het actuele gedrukte exemplaar meer dan de helft and counting! In dat gedrukte exemplaar ook een overzicht van de schijven van H3. Alleen de AVRO RTV Tip en TROS Paradeplaat staan nog niet in de lijst genoteerd, maar beide singles van Double en Artists United Against Apartheid komen volgende week alsnog binnen.

1. Veronica Alarmschijf - Bryan Adams with Tina Turner - It's Only Love

Fijn duet, waarbij Bryan Adams als lead gezien mag worden, track staat ook op zijn album Reckless. Werd een redelijke hit aan beide kanten van de plas. Dat album kun je achteraf als een greatest hits verzamelaar noteren, maar liefst 6 singles worden er vanaf getrokken: Run to You (14), Somebody (hitje in de UK), Heaven (tip bij ons, 1 in Amerika), Summer of '69 (5), One Night Love Affair (hitje in Amerika) en deze Alarmschijf die een 20ste plek bereikt.

12. Radio Monique Satelliet schijf - UB40 - Don't Break My Heart

Een zendschip voor de Nederlandse kust halverwege de jaren 80. Zeker, met dank aan Rob Bolland. Ze kenden in 1985 zowel een Engelstalige als Nederlandstalige schijf. Althans, dat wil de geschiedschrijving ons doen geloven. De single van UB40 komt van het album Baggariddim. Als beestje maar een naam heeft. Op dat album ook de nummer 1 hitsingle met Chrissie Hynde I Got You Babe. En als je die single in je bezit had, had je gelijk de instrumentale versie van Don’t Break My Heart te pakken.

18. KRO Speciale aanbieding – Kate Bush – Cloudbusting

De opvolger van Running Up That Hill, ook afkomstig van Hounds of Love. Inclusief indrukwekkende clip met Donald Sutherland. Op de 12-inch een Orgonon Remix van een dikke 6 minuten en met wat moeite is ook de videoclip-mix te vinden, want deze wijkt af van de single (staat op de cd-single van the Red Shoes). Met terugwerkende kracht redelijk geniaal te noemen. 

19. Radio Monique Satelliet schijf - The Shorts - Ze Was Zo Mooi

De Nederlandstalige schijf vanaf de Noordzee is deze poging van the Shorts het succes te herhalen van Comment Ça Va en Je Suis, Tu Es. Gaat hem niet worden, maar is ook nog niet de zwanenzang. Die komt pas 2 jaar later met M'n Laatste Concert. Met een gescheurde ticket op de hoes. Mooier kan het niet.

28. NCRV Favoriet schijf - 5 Star - Love Take Over

Leuke single, fijne clip. Zo zagen de jaren 80 eruit en klonken ze. Bandje uit de UK met Stedman, Lorraine, Denise, Doris en Delroy. Nog familie ook van elkaar, inclusief manager, tevens vader Buster. Deze single is alweer de 3de hit voor de band en komt van hun debuutalbum Luxery Of Life. Daarop ook de top 10 hit All Fall Down waarmee het allemaal begon.