Tip 4: De Voorjaarshitverzamelaar van 1996

- Top 40 Classic

 Mariah Carey The Smashing Pumpkins The Mike Flowers Pops Oasis Journey Bruce Springsteen
Tip 4: De Voorjaarshitverzamelaar van 1996

Kijk, als we eerlijk zijn is de nummer 1 hit van Fluitsma en van Tijn tekstueel aan herziening toe. Zitten inmiddels op een dikke 17 en een half miljoen. Dan de Tipparade. Dertig singles die vandaag de dag nog actueel zijn. Of overdrijven we ietwat?

1. (-) Mariah Carey – Open Arms

Hoe dan ook, de nummer 1 positie is voor Mariah Carey. Was een cover van de Amerikaanse band Journey, 2 in Amerikaanse lijsten. De versie van Maria is terug te vinden op haar album Daydream. Er is behalve de single zelf een link tussen Journey en Mariah, menig lid speelde op haar singles. De fans vonden de cover geweldig, gegeven een 15de plek in de Top 40, de critici vonden het allemaal wat minder. Oordeel zelf.

5. (10) The Mike Flowers Pops -Wonderwall

Nog een cover in de lijst. Nu Mike Flowers die de hit van Wonderwall enigszins bewerkt. Enigszins boel. Een easy listening versie, met een vergelijkbaar succes. In de UK, wij vonden het wat minder. Deze versie gaat benut worden in de film Superstar. Fijne clip ook.

9. (27) The Smashing Pumpkins – 1979

Gaat een heel bescheiden hit worden, maar zo vaak komen we ze niet tegen in de lijst. Track komt van Mellon Collie And The Infinite Sadness. Dit nummer gaat aan beide kanten van de plas scoren en is daarmee veruit de grootste hit voor de band. Op de cd-single zijn niet vies van een fors aantal non-album tracks. Zie ook de release van 10 jaar gelden op maar liefst 5 cd’s, met 64 bonustracks.

30. (-) Bruce Springsteen -The Ghost Of Tom Joad

De nieuwe Springsteen, album nummer 11 inmiddels en dit is de titeltrack. De cd-single was een must voor de fans, 3 live-tracks: Straight Time, Sinaloa Cowboys en Darkness On The Edge Of Town. Deze single scoort eigenlijk nergens lekker, evenzo de opvolger Dead Man Walking. Springsteen zelf heeft de track paar jaar later opnieuw opgenomen en die versie is terug te vinden op High Hopes.