Tip 4: De winterhits van 2007

- Top 40 Classic

 Maria Mena The Fray Scissor Sisters Evanescence
Tip 4: De winterhits van 2007

In de historische Tipparade van alweer een jaar of 16 geleden ontdekken we behoorlijk wat toekomstige Top 40 hits. Maar ja, zoals een heel oud promootje als aangaf, er gaan er (maar) 40 in. En met de Alarmschijf als geheide hit houden we er nog minder over. Samen eens spitten in deze lijst of er nog leuke net geen hits tussen zitten die voor weinig in een ijzeren bakje met een lelijke afprijssticker krom stonden te trekken in de sneeuw, ijzel en regen.

1. (20) The Fray - Over My Head (Cable Car)

Lijstaanvoerder en Alarmschijf, maar wel een beetje verlaat. Staat op het debuut van de band How to Save a Life dat al in 2005 in de winkel lag. Tweede cd-single, met een non-album track en een live-uitvoering van Hundred. Gaat een dikke hit worden in Amerika en bij ons tikken ze de Top 20 aan.

2. (2) Evanescence – Lithium

Tien ! volle weken in de Tipparade en dan nog geen hit. Aan de clip kan het niet gelegen hebben. Terug te vinden op het 2de album van de Band The Open Door met daarop de hit Call Me When You're Sober, top 10 hit. Band zelf vond het een wereldnummer want dit Lithium vind je ook terug op hun 4de album Synthesis , okay een wat andere uitvoering, maar toch. En als je toch nog een platenbeurs bezoekt komende week, check eens de picture disc single met daarop de non-album track The Last Song I'm Wasting on You. Met terugwerkende kracht een hit.

3. (12) Maria Mena - Miss You Love

Gaat toch ergens mis, begin 2007. Waarom zien we deze niet terug in de Lijst der Lijsten? Ze komt uit Noorwegen en is nog steeds actief. Soms in een wat onduidelijke taal, soms in het Engels. Dit staat op haar album Apparently Unaffected. Heb je waarschijnlijk een dikke 10 jaar niet gehoord en zing je toch zo mee. Single is opnieuw uitgebracht na de Top 40 hit Just Hold Me.

5. (9) Scissor Sisters - Land Of A Thousand Words

Ook een 2 maanden als tip voor de top gehoord op de radio. The Scissor Sisters was de 2de bandnaam voor dit gezelschap uit Amerika. De 1ste naam laten we maar even wat ie is. Wel origineel. Ze bereiken eeuwigheidswaarde met een b-kantje, een cover van Pink Floyd’s Comfortably Numb. Inmiddels zijn we toe aan album nummer 2, met daarop de net niet nummer 1 hit I Don't Feel Like Dancin'. Zoeken we even in het stof de singles op. Ta-dah, daar is ie. Een rechthoekige 8”-inch vinyl picture disc. Noteren we ook even voor de beurs.