Tip 4: DJ Jose voert de lijst aan

- Top 40 Classic

 DJ Jose Red Hot Chili Peppers Ghosts The Fratellis
Tip 4: DJ Jose voert de lijst aan

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40, de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook – en dat is soms echt gissen – de lijst der lijsten niet bereikt hebben. Natuurlijk de nummer 1 van de lijst van deze week en een stuk of 3 singles die blijven hangen, soms zelfs in ons collectieve geheugen, soms als een volstrekt onbekende notering in het Hitdossier.

1. (28) DJ Jose – Turn The Lights Off

Met vocals van Jeremy Carr. House in de lijst der lijsten en wel een kleine 10 keer. Dit is de grootste hit voor Jos Klaster, net geen top 10 notering. Verkrijgbaar op 12-inch en cd-single, die laatste werd ook in Amerika uitgebracht. Okay, als promo, maar toch.

17. (19) The Fratellis - Henrietta

Gitaren! Voor altijd verbonden aan de hit Chelsea Dagger, maar die moet nog uitkomen. Bandje uit Wales dat direct doorbreekt met hun album Costello Music. Henrietta is de 1ste single en een fraaie Top 20 hit in de UK. Een band met gevoel voor vormgeving, niet alleen de mooie hoes van de single en het album, maar wat denk je van een single als 8-inch chocolate? Okay, chocolate-vinyl. Later komen singles uit op wit vinyl, shaped picture disc. Kortom, helemaal prima.

20. (22) Ghosts - Stay The Night

Zo’n debuutalbum met catchy nummers, dat gaat hem worden. Niet dus. Na het debuutalbum en een paar singles wordt het niet stil rond de band, ze verdwijnen volledig uit beeld. Alles te maken met gedoe met de platenmaatschappij. Bandje, 4 man sterk, kwam uit de UK. Het debuutalbum This World Is Outside bevat de 1ste (gelimiteerde) single en deze tipparade notering. Dat in de UK een bescheiden hit wordt. Ook de opvolger, titeltrack, zal een plekje in het Hitdossier krijgen. En bij gebrek aan een clip (categorie jammer) ook een "live"-uitvoering.

24. (30) Red Hot Chili Peppers - Hump de Bump

Het lijkt wel of the Peppers maar anderhalve hit gehad hebben in Nederland, Californication en Under The Bridge zijn bijkans grijs gedraaid. Dan is het wel lekker eens wat anders te draaien van deze fijne band, Hump de Bump is zowaar een kleine hit geworden in 2007. Het is een track van de dubbellaar Stadium Arcadium. Voor de verzamelaars, niet alleen op 2 cd-singles terug te vinden, maar ook zo’n aardige picture disc. Leuk voor aan de muur, nog leuker op de draaitafel.