Tip 4: Fantastic: 30 Original Hits, Original Stars

- Top 40 Classic

 Blur No Mercy Paul McCartney Bruce Springsteen Depeche Mode
Tip 4: Fantastic: 30 Original Hits, Original Stars

De Tipparade van mei 1997 met 30 originele hits en zowaar 30 originele artiesten. Met als Record Of The Week Please Don’t Go van No Mercy. Drie man sterk uit Duitsland afkomstig. Deze single is de 4de single van hun debuutalbum No Promise, dat de hits Where Do You Go (7), Kiss You All Over (18) en de nummer 1 hit When I Die bevat. Deze single zal pieken op een 6de plek. Verkrijgbaar op een cd-single met 7 remixen. Pfff, je moet er zin in hebben, zomerhit desondanks.

6. (23) Bruce Springsteen -Secret Garden

Pakken we nog een aantal interessante plaatjes uit deze lijst. Deze cd-single van Bruce zal zowaar een bescheiden hit worden, maar zijn we collectief vergeten. Stond op zijn Greatest Hits album en als single uitgebracht met bescheiden succes. Een re-release van de single in 1997 zal beter opgepikt worden, mede door de b-kantjes de live-uitvoeringen van Thunder Road en Murder Incorporated. Alsnog oppikken voor weinig als je hem tegenkomt op een platenbeurs.

9 (11) Depeche Mode – Itsnogood

Track van album nr 9: Ultra. Daarop ook Barrel Of A Gun en de single Home, beide ook Tipparade singles. Best opvallend want zowel Barrel als ook deze single bereiken in diverse landen de 1ste plek in de charts. De track werd uitgebracht op 12-inch, cd-singles en als collector item cassette. Met een non-album b-kantje Slowblow. En natuurlijk weer een eindeloze rits remixen. Voor de liefhebbers dus.

24. (-) Paul McCartney - Young Boy

Terug te vinden op Flaming Pie. Eerdere demo-versies voor de liefhebbers onder de titel Find Love. Het album is een speciale versie opnieuw uitgebracht in 2020 en zowaar deze single ook als EP. Nu met Steve Miller en een “home recording”. De single uit 1997 bevat het meer dan 9 minuten durende Oobu Joobu. En dat is alleen maar Part 1. Op de andere cd-single deel 2. Dat Oobu Joobu was een radioshow van/door Paul. Lekker aan het klooien dus. Als je het geheel wilt horen (6 delen lang), dan is de eerder genoemde uitgave van Flaming Pie iets om op het verlanglijstje te zetten.

27. Blur - Song 2

Zo’n band die we collectief gemist hebben. Goed verhaal lekker kort, track 2 op hun album en nummer 2 in de UK. Aldaar dus populair, alhier nah. Misschien nog eens een kans geven. De opener Beetlebum (nummer 1 in de UK) is zoals de titel al aangeeft inderdaad Beatles-geïnspireerd.