Tip 4: Fijne singles voor weinig in de uitverkoopbak

- Top 40 Classic

 Nena Kim Wilde Ewan McGregor Greg Kihn Luis Miguel Meadow
Tip 4: Fijne singles voor weinig in de uitverkoopbak

Als elke week kijken we naast de historische Top 40 naar de Tipparade van dezelfde week. En wat een week toen in 1985, feest op de radio. Alarmschijf voor Bruce Springsteen, nummer 1 notering voor Bruce Springsteen en een vette stipnotering voor Bruc… Bijna logisch dat andere plaatjes daarmee qua belangstelling in de verdrukking komen. Zetten we die neer voor je.

18. (29) Meadow - Rockin' All Over Nederland

Een bijzondere bijdrage uit Gouda. De titel kennen we van Status Quo. De muzikale bijdrage is echter van geheel andere orde. Categorie, moet je minimaal 1 keer gehoord hebben. Meadow had al een hit op hun naam staan met Het Kleine Café Aan De Haven, inderdaad met Vader Abraham.

19. (23) Luis Miguel - Noi, Ragazzi Di Oggi

Een zomerhit, overgewaaid uit de zuidelijke streken. Luis is een heel grote naam, komt uit Mexico en zijn bijnaam is El Sol de México. Dit betekent de zon van Mexico. Wat de titel betekent is niet bekend, maar hetzelfde geldt voor deze single. In het Spaans. Niets mis mee onder een zonnetje. Wel enige wapenfeit.

21. (26) Greg Kihn – Lucky

Track van het album Citizen Kihn. Greg is niet alleen muzikaal actief, er staan ook een paar boeken op zijn naam. Genre griezel e.d. Bij ons gaat de bel niet rinkelen bij het horen van zijn naam, dat ligt anders in Amerika, in 1983 pakt hij een 2de plek met Jeopardy. De video voor Lucky (15 in de Top 40) is een vervolg op de video voor Jeopardy. Dus ook in die volgorde kijken. Of er nog een derde deel was, gekoppeld aan de opvolger Boys Won't (Leave The Girls Alone) is verloren gegaan in de hitgeschiedenis.

22. (25) Nena - Feuer Und Flamme

Track van album nummer 3, onder dezelfde naam. Feuer Und Flamme maakt weinig indruk, maar op datzelfde album staat ook Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann. Fijne hit (10 in 1984 en pik de 12-inch eens mee) en later in samenwerking met Kim Wilde als Anyplace, Anywhere, Anytime opnieuw een hitnotering, we vinden de dames in 2003 terug op een 1ste plek. Even terug naar dat Feuer Und Flammer. Van het gehele album bestaat een Engelstalige versie met Woman on Fire als variant op deze single.