Tip 4: Grote namen, kleine hits

- Top 40 Classic

 Live Prince kayne west Kanye West Santana Sean Paul ((USA)) Joss Stone
Tip 4: Grote namen, kleine hits

Als elke week, gekoppeld aan de historische Top 40 plukken we de leukste singles uit de Tipparade die om welke reden dan ook de lijst der lijsten niet bereikt hebben. Vandaag pakken we aantal grote namen uit de popgeschiedenis op, van wie de toen actuele single in 2006 vrolijk blijft steken in de Tipparade. Eigenlijk met terugwerkende kracht geheide hits. Of niet natuurlijk.

6. (7) Santana featuring Sean Paul and Joss Stone – Cry Baby Cry

Gelijk maar 3 grote namen. Track van het 19e (!) album van Santana: All That I Am. Is ook terug te vinden als bonustrack op het album van Sean Paul The Trinity. De single slaat eigenlijk nergens lekker aan, nog het beste in Italië. Het album kent diverse samenwerkingen zoals ook op Just Feel Better met Steven Tyler, dat ook op single verschijnt. Eveneens zonder veel succes. En toch, best lekkere nummers.

7. (8) Kanye West feat. Lupe Fiasco - Touch The Sky

Drie Alarmschijven en 12 Top 40-hits tot nu toe voor Kayne West. Maar deze samenwerking met Lupe Fiasco wordt een fiasc… wordt het niet. Track komt van het 2de album van Kayne, Late Registration. Touch The Sky wordt een behoorlijke Amerikaanse hit. Gold Digger van hetzelfde album bereikt bij ons een fraaie top 20-notering. Kijken we nog even naar de cd-single. Die is best leuk, met een live-uitvoering van Touch The Sky en een alternatieve versie van Gold Digger. Voeg erbij het clipje en je hebt ... een Tipparade-notering.

15. (25) Prince – Fury

Een Tipparade-notering voor Prince? Jawel, Fury blijft een week of 4 in beeld en dat is het wel. Komt van het album nummer 31 (!) onder de titel 3121. Die 31 snappen we, die 21 wordt even opzoeken. Er worden een aantal singles van getrokken, Te Amo Corazón, Black Sweat en dit Fury. Het album komt op 1 binnen in de Amerikaanse lijsten en kende een gimmick dat in een aantal albums een ticket verstopt zat voor een privé concert, inclusief vlucht. Oei, gemist. Op de cd-single als flip Te Amo Corazon / Fury, live opgenomen tijdens de Brit Awards. Diezelfde track vond je ook terug op de 12-inch picture disc.

18. (28) Live – Wings

De laatste grote naam uit de Tipparade vandaag is Live. 5 Alarmschijven en zo’n 10 Top 40 hits, maar in 2006 hadden we het zo’n beetje wel gehoord. Hoewel, in eigen beheer geven ze nog het album Radiant Sea: A Collection of Bootleg Rarities and Two New Songs uit. Jaar later valt de band uiteen. Van Wings is geen fysieke schijf verschenen, alleen wat promo-cd’s. Het album bevat ook The River, dat nog een behoorlijke Top 40 hit wordt, en die kende nog wel een akoestisch B-kantje.