Tip 4: Jouw zelfgebrande zomerhits van 2005

- Top 40 Classic

 Snoop Dogg Avril Lavigne The Chemical Brothers Melanie C
Tip 4: Jouw zelfgebrande zomerhits van 2005

Toch? Het is eind april en de singles die nu genoteerd staan in de Tipparade worden voorzichtig gedraaid op de radio. En dus tegen de tijd dat jij op vakantie ging naar Schiermonnikoog of de Spaanse kust waren ze uitgegroeid tot grote hits. Zo groot dat zelfs je familie ze inmiddels kende ( da’s soms wat minder trouwens). Tijd dus om je eigem cd-tje in elkaar te zetten. Met de Alarmschijf, die was voor Snoop Dogg feat Charlie Wilson and Justin Timberlake en hun Signs gaat een 3de plek bereiken in de Top 40. En daarmee een zomerhit. Met of zonder eeuwigheidswaarde.

15. (23) Avril Lavigne - He Wasn't

Fijne bak herrie. Track van haar 2de album, inmiddels single nummer 4 die de platenmaatschappij op cd uitbracht. Althans bij ons, in Amerika kozen ze een ander nummer. Kennelijk te stevig voor de radio aldaar. Trouwens hier ook, want in Europa is het een heel beperkt hitje. De cd-single kent de bekende onvermijdelijke remixen en de video. Da’s weer aardig. Op dit album de Top 10 hit Don't Tell Me, de Top 20 hit My Happy Ending en de Top 40 hit (okay, plek 38) Nobody’s Home. Lekker album dus, tellen we die Amerikaanse single Fall To Pieces erbij, heb je toch 5 hits te pakken.

20. (24) The Chemical Brothers – Believe

Zo’n plaat die je inderdaad zelf op een cd-tje moest mikken, want echt lekker scoort ie niet. Ondanks een heel prettige videoclip. Komt van album nummer 5 Push The Button, waar eerder al Galvanize als single was uitgebracht. En die bereikte bij ons de Top 10 en werd daarmee de grootste hit voor de band. Dit Believe doet het prima in de dance charts. Op cd-single zijn meerdere remixen terug te vinden, op de 2-track nog een non-album track Giant.

27. (-) Melanie C - Next Best Superstar

Sporty Spice, zo kenden we haar in de Spice Girls. Als Mel C is het solo allemaal niet eens minder te noemen, 2 x op nummer 1 in de Top 40 is meer dan met haar β€œvriendinnen”. Daarmee is de titel in nog redelijk correct te noemen. Komt van haar 3de solo-album Beautiful Intentions. Bij ons blijft de single hangen in de Tip, in de UK een fatsoenlijke Top 10 notering.