Tip 4: Maak je eigen lp

- Top 40 Classic

 The Nolans Phil Collins The Cure Blue Feather
Tip 4: Maak je eigen lp

Roger Taylor zonder Queen, vrouwenpraat met de Dolly Dots en maak je eigen lp. Verzinnen we niet, was de voorkant van de Hitkrant, toen in mei 1981, zoals die vers en al in de winkel op je te wachten lag. Popnieuws, hoe maak je je eigen lp (geen idee, vertel!) alle hitlijsten en dat waren er nogal wat en inclusief de Tipparade. Je kon natuurlijk ook gewoon het gedrukte exemplaar ophalen bij je platenhandelaar.

1. (-) The Nolans – Attention To Me

De Alarmschijf voor deze week. Euh, help me even, wie waren dat ook alweer? Lastig, een wisselend gezelschap familieleden, volgens de hoes op deze single met z’n 4-en. Los van dat, ze werden bij ons erg populair door I'm in the Mood for Dancing. Dat bereikte 2de plek, toen volgens de hoes met z’n 5-en. Geheel kwam uit Ierland en luisterden in mei ’81 naar de namen Maureen, Bernie, Linda en Coleen. Voor de andere singles zijn er ook nog wel/niet Anne en Denise een optie. En je verwacht het niet, allemaal met de achternaam Nolan.

5. (7) Phil Collins - I Missed Again

Hoesjes van singles, toen in 1981 erg belangrijk. Dus check even die van Phil. Creatief is zacht uitgedrukt. Goed, het ging natuurlijk om het vinyl. Komt van zijn album Face Value, met de wereldhit In The Air Tonight. Dit is de opvolger en doet het beduidend minder. Mocht je toch een zwak hebben voor dit verhaal over zijn 1ste huwelijk (spoiler – liep niet echt lekker af), een vroegere versie van dit nummer is terug te vinden op de 3de single If Leaving Me Is Easy. Da’s best een fraaie b-kant: Drawing Board, af te spelen op lp-snelheid met 3 nummers, waaronder ook een demo van In The Air Tonight.

13. (20) The Cure - Primary

Oei, 7 weken in de tip en nog geen hit. Enige single die getrokken werd van album nummer 3 Faith. En op zich, wat geforceerd, met terugwerkende kracht een ietwat bijzondere single. De 12-inch versie is nimmer op cd of streaming uitgebracht, dus als je die versie wilt bezitten ben je aangewezen op een redelijk onbeschadigd exemplaar uit 1981. En aangezien deze alleen in de UK redelijk scoorde, is hij ook nog wat prijziger dan andere singles van the Cure. Maar dan heb je wel een extended mix van een tipparade single.

17. (28) Blue Feather - It’s Love

Leukste van een oude tipparade doorspitten zijn natuurlijk die bandjes die 1 single op de radio hebben gehad en daarna volkomen uit ons collectieve geheugen zijn verdwenen. We noemen Blue Feather. Waar kwamen ze vandaan, wie waren het. Geen idee toch? Komt ie, bandje uit Nederland, die zowaar een heel kleine hit hadden in de UK met Let’s Funk Tonight. We pakten dus It’s Love op. En dat is de b-kant van die UK hit, maar weer niet bij ons, daar vinden we Love Me Tonight als flip. Ook prima. Band bestond uit de broers Ed en Ronald en dan hadden we nog Dirk, Jan Willem, Rob en Lex. Het album van deze band Feather Funk bevatte langere versies van deze singles, klokken toch zo rond de 9 minuten elk.