Tip 4: Plays Random Hits

- Top 40 Classic

 The Mission Chicago Anny Schilder Daniel Lanois Annabel Lamb
Tip 4: Plays Random Hits

De lijsten uit begin 1990, waarbij de Alarmschijf een fraaie single van Chicago is. Kwam van album nummer 19 en de band scoort daarmee sinds lange tijd weer een Amerikaanse nummer 1 hit. Bij ons een verdienstelijke Top 10 notering. Daarbij wel de aantekening dat de single-versie een remix was van het albumnummer. Moeten we alsnog de cd-single ergens opscharrelen.

4. (5) Daniel Lanois - The Maker

Op basis van 1 Tipparadenotering niet de meest populaire artiest van de afgelopen jaren. Terwijl hij toch een behoorlijke staat van dienst heeft. Werkte onder andere als producer voor U2 mee aan de albums The Joshua Tree en All That You Can't Leave Behind. En dat zijn niet enige grote namen, in zijn telefoonboekje staan ook Bob Dylan, Brandon Flowers en Peter Gabriel. Dit The Maker komt van zijn debuutalbum Acadie.

9. (12) Annabel Lamb - Refugee

Kunnen stellen dat met terugwerkende kracht er heel, heel fraaie nummers in die Tipparade lijst stonden. Zoals deze van Annabel Lamb. Deze single komt van haar album Justice. Check voor de aardigheid even de hoes, prachtig eind jaren 80 kapsel. Net als Daniel Lanois, slechts 1 tipparadenotering. In de UK had ze een paar jaar eerder nog een behoorlijke hit met haar cover the Doors Riders On The Storm. Niet op de streamingdiensten terug te vinden. Zetten we hem hier neer voor je.

14. (17) Anny Schilder -Le Soleil

Na BZN heeft Anny toch een aantal heel leuke singles uitgebracht. Niet dat die nu echt opgepikt werden door de zenders, maar.. okay, we hebben een zwak voor Anny. Dit kunstwerkje is de opvolger van You’re My Hero, staat ook op hetzelfde album. Alleen op vinyl uitgebracht, met Wrap Your Arms Around Me. Inderdaad, dat nummer, maar dan op zijn Volendams. Gaaf kapsel trouwens.

21. (27) The Mission - Butterfly On A Wheel

Gothic Rock in de Tipparade. Zo! Eerste single van het album Carved in Sand, volgen nog Deliverance, Into the Blue en Hands Across the Ocean. In tegenstelling met Nederland worden dit alle 4 dikke hits in de UK. Waarmee de opvolger van dit album al snel in de winkel lag, Grains of Sand met out-takes, covers, akoestische versies en wat b-kantjes. Vinden we ook een alternatieve versie van deze single op terug. Leuk? Latere uitgaven voegen deze 2 albums samen.