Tip 4: Single Collectie '84

- Top 40 Classic

 The Dutch Boys Michael Jackson Jermaine Jackson Two Sisters Rockwell Valerie Lagrange
Tip 4: Single Collectie '84

De Tipparade van midden februari 1984, inmiddels bijna 40 jaar geleden. De vraag is dan altijd: hebben de populaire singles uit die periode de tijd overleeft. Nou, vergeleken met de kapsels, kleding, auto’s en thrillers (hoezo geen mobieltje) is het antwoord stevig Ja! Zeker, ondanks de drumcomputer zijn er veel pareltjes op de markt verschenen. Regelmatig zonder het succes dat ze verdienden. Bij deze alsnog in de spotlights.

1. (-) Rockwell - Somebody's Watching Me

Alarmschijf op het Motown label. Met Michael en Jermaine Jackson als achtergrond zangers. Dat klinkt goed en dat klinkt het ook. Een echte net niet nummer 1-hit in de UK en bij ons. Kennedy is de zoon van Berry Gordy III[ en dat is een heel grote naam in de muziekgeschiedenis. Voor Rockwelll is dat wat minder van toepassing, bij ons een eendagsvlieg. En dat is jammer, want de opvolger Obscene Phone Caller hadden we best eens willen horen.

8. (9) Two Sisters - B-Boys Beware

Nou, vertel het maar. Wie waren de 2 zusjes? Theresa and Tracey Tesbo. Zo, da’s info waar je wat aan hebt. Zeker als je weet dat de mannen achter deze formatie Raul Rodriguez en Man Parrish zijn en de 2 dames eigenlijk telefonisten waren bij de platenmaatschappij. Er worden nog wat singles (en zelfs een album) op de markt gezet, maar dit was het wel.

22. (25) The Dutch Boys - Geert Mien Belgisch Peerd

Voor eeuwig verbonden aan Ik ben Boer Harms en ik kom uit Drente en ik hol van disco. Staan trouwens meer hits op de naam van Jans Hoogeveen, Henk de Roo en Cor Maatje, zoals het verfijnde Mien Zwien: Heb jij mien zwien ook zien, hij leupt in 't bos Hij hef un krul in de steert en de bek wiet los. Nou? Doen we nu het verhaal van Geert: Ja, onze Geert, Geert, Geert, Het Belgisch peerd, peerd, peerd, Die ouwe knol, knol, knol, Was niets te dol, dol, dol. Nou, zo maken ze ze niet meer.

28. (-) Valérie Lagrange - La Folie

Zo’n single waarvan je van tevoren al weet dat het geen hit gaat worden. Want wie kent Valerie? Nou, beetje filmkenner bijvoorbeeld, al op het witte doek te zien sinds 1959 en tussendoor nog wat muzikaal werk. Zoals dit La Folie. Terug te vinden op het album Les Trottoirs de l'Eternité. Enige wapenfeit in Nederland. En da’s jammer, want dit echt een fraai nummer.