Tip 4: The 30 Greatest Hits ’92 Vol 1

- Top 40 Classic

 Bad English Anny Schilder André Hazes OrKestra Garland Jeffreys
Tip 4: The 30 Greatest Hits ’92 Vol 1

De tiplijst, 2de week van 1992 met een bijzondere keuze voor de alarmschijf. Bad English scoorde in Amerika een nummer 1 hit met When I See You Smile. Doet bij ons niets, maar Time Stood Still is andere koek. Band brengt maar 2 albums uit en is al uit elkaar als deze single bij ons een 7de plek bereikt. En daarmee hun greatest hit. Staan meer toekomstige Top 40 hits in deze lijst, maar wij halen een aantal singles boven water van grote artiestennamen die ver weggezakt zijn in ons collectieve hitgeheugen, Zullen vast wel een plekje hebben gekregen op hun eigen greatest hits album.

9. (11) André Hazes - 't Rode Licht

Samen is de titel van het album waarop deze single terug te vinden is. Worden meer singles van getrokken: Zal Jij Mij Nooit Vergeten, Leef Nu Maar Je Eigen Leven en Zomer. Die laatste, ook in een remix verkrijgbaar, bereikt de Top 10. ’t Rode Licht niet. Mocht je de cd-single hebben liggen, zuinig op zijn (is geld waard en daar kun je een hoop mee doen voor 'n klein bedrag).

10. (12) OrKestra - Fly Away

Inderdaad, er is en link met het Electric Light Orchestra, want dit duo Kelly Groucutt en Mik Kaminski maakten er deel van uit. Zijn 2 albums van OrKestra verschenen, waarbij het 2de meer voormalige leden van ELO kende. Staat voorop de hoes, dus dan is het waar. Dit Fly Away bereikt niet de gewenste hit-status. Komt van album nr 1 Beyond The Dream dat inmiddels een zekere verzamelaarswaarde heeft.

16. (21) Anny Schilder - Love Is All I Wanna Give

Anny had inmiddels wel haar greatest hits album in de kast staan, als lid van BZN. Inmiddels alweer tijdje, met wisselend succes, solo. Nog steeds met kerst steevast op de radio met Eeuwige Kerst, maar heeft meer mooie singles gemaakt, zoals You Are My Hero en Adieu Cherie. Dit Love Is All staat op This Is... Anny Schilder. Verzamelaar? Nee, dan moet je The Best Of Anny Schilder hebben. Staat deze single weer niet op. Keuzes, keuzes. Leuk kapsel trouwens.

21. (26) Garland Jeffreys - The Answer

Bijzonder, 2 Top 40 hits, de ene heeft eeuwigheidswaarde en komt regelmatig voorbij op de radio en de andere hoor je nooit meer. Allebei een 4de plek Hail Hail Rock ’n Roll en Matador. Take me to the Matador, He will know just what it's for… die dus. The Answer komt van hetzelfde album als Hail Hail: Don't Call Me Buckwheat. En pakt bij ons in ieder geval nog een Tipparadenotering. Zal in 1992 ook een verzamelaar verschijnen onder de titel Matador And More... Tja.