Tip 4: Tomorrow’s Hits

- Top 40 Classic

 Michael Jackson Kovacs Miss Montreal Troye Sivan
Tip 4: Tomorrow’s Hits

Vandaag staat 2014 centraal in de historische Top 40. In de Tipparade dertig digitale plaatjes op een rij die kans maakten op een notering in de lijst der lijsten. Gaat in een aantal gevallen nog lukken ook, we zien hits voor Gavin Degraw, Kensington, Nielson en First Aid Kit. Maar ook wat singles die het niet gaan redden, pakken we daar een paar van op.

9. (9) Kovacs - My Love

Enige wapenfeit van Sharon was deze track van haar debuutalbum. Dat album scoort behoorlijk, deze single veel minder. Volgens geruchten pakken de Grieken de single My Love wel op. De opvolger Diggin’ zal de Tip niet bereiken, maar opvallend genoeg staat die wel genoteerd in de Top 2000. Verlate hit zullen we zeggen. Inmiddels zijn we in afwachting van album nummer 3.

11. (17) Tututu - Miss Montreal

Met maar liefst 9 weken in de Tipparade mag je wel spreken van een bijna hit voor Sanne. Nog sterker, de single komt op de 1ste plek van de Tipparade terecht. Komt van het album Irrational, die titeltrack wordt ook als single uitgebracht en piekt op 2.

20. (26) A Place With No Name - Michael Jackson

Xscape, het tweede album dat verscheen na het overlijden van Michael bevat onder andere deze single. Bevat een sample  (eigenlijk wel iets meer dan een sample) van A Horse With No Name van America, dat ergens begin jaren 70 een hit was. Werd uitgebracht als cd-single met de radio-edit, de volledige albumversie en Slave To The Rhythm (Audien Remix Radio Edit). Die laatste heeft weinig met Grace Jones te maken. Zover we kunnen horen dan.

22. (24) Happy Little Pill - Troye Sivan

Eerste keer dat we van Troye horen, is een track van zijn debuut-ep. Met wat spitten is te ontdekken dat al een jaar of 7 eerder hij een ep uitbracht met 5 nummers. Was ie nog Troyetje. Doet inmiddels een 400 euro als cd-r. Dit Happy Little Pill is fysiek verkrijgbaar geweest, gewoon bij je plaatselijke platenwinkel. Gemiste kans, had een hit mogen worden.