Tip 4: Tubes de l'année 2004

- Top 40 Classic

 Eamon Simon ((vakkenvuller)) Maud Boris Sting Mylene Farmer Kevin Lyttle
Tip 4: Tubes de l'année 2004

Vakantie in Frankrijk, bijvoorbeeld in 2004. Dan was een bezoekje aan zo’n supermarché toch wel een noodzakelijke uitje. En zie daar, midden in die toko, een wand met verzamelcd’s. Herkenbaar toch? Die cd’s bevatten natuurlijk de meest gedraaide hits van het moment, maar dan wel op NRJ en dergelijke stations. En daartussen zowaar ook een aantal tracks die hier in Nederland genoteerd staan in de Tipparade.

Top 40 nr 1. (1) Eamon - F**k It (I Don't Want You Back)

Tip 20. (-) Simon - Vakkenvuller

F**k It zei Eamon toen hij vernam dat zijn debuutsingle gezakt was van 1 naar 2 in de Tip. En dat komt niet zo vaak voor. Zal uiteindelijk goed komen met een 1ste plek in de lijst er lijsten. Voor de tekstgevoelige luisteraars is er ook een italiaanse versie onder de titel Solo en een Nederlandse cover Vakkenvuller. Zal Eamon opnieuw F**k It gezegd hebben vermoeden we.

Tip 1. (9) Boris - When You Think Of Me

Nog een debuutsingle, maar nu op numero uno in de Tipparade. Winnaar van Idols en dit gaat een heel dikke hit worden met een 1ste plek in de Top 40. Sterker nog, volgende week komt ie binnen op 1. F**k It zet Eamon. Hierna volgen nog een aantal singles en lp’s, maar die worden lang niet zo succesvol. De nummer 2 van dat seizoen Idols volgt later met haar cd-single. Tiende plek is niet onverdienstelijk.

Tip 2. (2) Kevin Lyttle - Last Drop

Plaatjes die blijven steken op een 2de plek in de Tipparade, da’s best jammer. In dit geval de opvolger van de nummer 3 notering in de Top 40 Turn Me On. Samenwerking met Spragga Benz, dj uit Jamaica. De laatste heeft een dikke 10 albums op zijn naam staan. Voor Kevin is Last Drop ook gelijk wereldwijd zijn laatste hitnotering. Als je beide tracks wilt bemachtigen, staan op zijn debuutalbum.

22. (24) Stolen Car – Sting & Mylene Farmer

Da’s een duet tussen 2 grote namen. Hoewel Mylene bij ons anderhalf keer een hitje scoort, ligt dat in Frankrijk ietwat anders. We noteren tot de dag van vandaag 24 (vierentwintig!) nummer 1 hits aldaar. Waaronder, goh, je verwacht het niet, deze single met Sting. Ongetwijfeld de Tubes de l'année 2004. 

Bij ons kwam de versie van Sting solo binnen in de Tipparade.