Tip 4: Various Artists

- Top 40 Classic

 UB40 Frank Boeijen Groep Cher Lloyd Cher Army Of Lovers Nakatomi
Tip 4: Various Artists

Leuk hoor, spitten in een doos oude cd-singles met een oude Top 40/Tipparade bij de hand. Zo ontdek je nog eens singles die je compleet gemist hebt, singles die je al jaren niet meer gehoord hebt en natuurlijk singles waarvan je erg blij bent ze niet meer gehoord te hebben. Er werd wat uitgebracht in 1995. De samenstellers van de Tipparade pikten uit dat hele aanbod een aantal fraaie hits uit die het lijstje vormden. En toen was het de beurt aan de cd-single kopers. Die misten weleens de boot. Pakken we die alsnog op. Maar eerst natuurlijk de Alarmschijf voor Nakatomi. Die volgens overlevering de zangeres Rachel Spier was, maar niet in de clip. Dat is het model Marzena Kamizela.

4. (17) Frank Boeijen - De Verleiding

Track van het live album Stormvogels. Op de cd-single 3 live tracks, opgenomen in Vlaanderen, die niet in deze versie terug te vinden zijn: Kronenburg Park, De Verzoening en Zwart Wit. Collectors item dus. In het 2cd live-album zat een kartonnen cd-single met de tekst: hier is ruimte overgelaten voor de live bonustracks. Ondanks dat blijft de single steken in de tipparade.

5. (8) UB40 - Until My Dying Day

De single was de kartrekker voor het 2de Best of album van UB40. Voeg daarbij nog wat live-tracks en de instrumentale versie van deze single en het geheel is voor de fans de moeite waard. Alleen zijn het aantal fans wat minder geworden dan in de hoogtijdagen. Scoort nog redelijk in de UK, maar dat is het dan wel.

22. (30) Cher - Walking In Memphis

Een cover van Marc Cohn die hiermee in 1992 een behoorlijke hit scoorde. Cher pakte het op voor haar 21ste album, scoort ermee een nummer 1 hit in de UK en wordt ook benut in de populaire serie X-Files. Staan trouwens meer singles (en covers) op dit album, waaronder Paradise Is Here en The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore). Maar die maken hier allemaal weinig indruk.

29. (-) Army Of Lovers - Give My Life

Tipparade? Nee, een Top 40 hit. Volledig overschaduwd door Crucified. En zoals je mag verwachten Over The Top. Zachtjes uitgedrukt. Aanzetten en meegalmen ”I give my life, Give my life give my life, Give my life to be in the book of love”. Zoek ondertussen even op Google naar de sappige verhalen over Camilla.