Tip 4: Wereldhits – alleen niet bij ons

- Top 40 Classic

 Julio Iglesias Bush Green Day Baby D
Tip 4: Wereldhits – alleen niet bij ons

Pakken we het gedrukte exemplaar van 1995 en bladeren we door naar de Tipparade. Guus pakt de Alarmschijf. Blijven er nog 29 kanshebbers over voor een notering in de Top 40. Een aantal daarvan blijven hangen in de Tip. Wereldhits, alleen niet bij ons. Daarom in de herhaling. Wie weet voeg je nog toe aan je playlist voor de vakantie.

3. (4) Green Day - When I Come Around

Fijne bak herrie, afkomstig van album nummer 3 Dookie. De single scoort behoorlijk in Amerika. Niet alleen op cd-single verkrijgbaar met 3 live tracks, ook een heel aardige picture disc lag in de winkel te wachten op je.

11. (24) Baby D - (Everybody's Got To Learn Sometime) I Need Your Loving

Origineel van the Korgis in de mix. Bepaald niet de 1ste keer, maar deze versie mag er zijn. Het trio kenden we al van de Top 40 hit Let Me Be Your Fantasy uit 1994. Dit I Need Your Loving bereikt in de UK een 3de plek. Daarna volgen nog wat singles, waaronder So Pure dat ook een Top 3 notering bereikt, bij ons is het dan alweer over en uit.

12. (22) Bush - Everything Zen

Track van het debuutalbum Sixteen Stone. Bevat een referentie naar David Bowie’s Life On Mars. Dan kun je al niets meer fout doen natuurlijk. Voeg daarbij I don't believe that Elvis is dead en we hebben een klassieker. Bijna dan. Het album wordt dat wel, verkoopt erg goed in met name Amerika. En dat komt door de single Glycerine dat ook bij ons de Top 40 zal bereiken.


23. (-) Julio Iglesias - Agua Dulce, Agua Salá

Een lied over zoet water en zout water. Bij Julio gaat direct de zon schijnen, verbranden de knieën en voel je de zee aan je … Okay, we dwalen af. Veertien Top 40 hits en nog een serie Tipparade plaatjes. Deze single komt van het Spaanstalige album La Carretera, dat verassend positief ontvangen werd door de muziekpers.