Original: Ain’t That Just The Way

- Top 40 Original

 Lutricia McNeal
Original: Ain’t That Just The Way

In 1997 verraste Lutricia McNeal vriend en vijand door met Ain’t That Just The Way vier weken op nummer 2 te staan.

Het was haar enige echte hit in ons land. De Amerikaanse, die deze week haar 48e verjaardag vierde, wist met My Side Of Town nog wel een tweede hit te scoren maar die track kwam niet verder dan nummer 17. Stranded en Someone Loves You Honey bleven daarna steken in de Tipparade.

De oorsprong van de hit van McNeal vinden we in 1975. Barbi Benton was een duizendpoot want naast zangeres was ze ook model, schrijver, presentatrice en actrice. Ain’t That Just The Way was één van de nummers die op een totaal van acht albums wist te komen. De track verscheen eerst als b-kant van The Reverend Bob maar juist Ain’t That Just The Way was het succesvolle nummer. Zo werd dat in Zweden en Finland een nummer 1-hit waar dat in Noorwegen, met een tweede plaats, net niet lukte. Halverwege de jaren tachtig besloot Barbi zich volledig op met moederschap te concentreren.

McNeal kwam, tijdens een bezoek aan Europa, in contact met Rob ’N Raz. Zo werd de Amerikaanse ineens een onbedoelde opvolger van Leila K en mocht ze de vocalen voor onder meer Clubhoppin’ opnemen. Manager Jonas Siljemark zag het daarna ook wel zitten om Ain’t That Just The Way nieuw leven in te blazen.

Jonas kreeg gelijk want opnieuw werd het een nummer 1-hit in Zweden en vrij snel volgde ook het succes in Duitsland, België en de rest van Europa.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits lees je op originelehits.nl