Original: All I Wanna Do Is Make Love To You

- Top 40 Original

 Heart ((USA))
Original: All I Wanna Do Is Make Love To You

In 1990 scoorde Heart een hit met een nogal opgewonden nummer. Zangeres Ann Wilson schaamt zich er zo voor dat ze het nummer tegenwoordig niet meer live wil zingen.

Heart is afkomstig uit Seattle en de band rond zusjes Nancy en Ann Wilson. Begin jaren tachtig grossierde de groep in kleine hitjes als Barracuda en Crazy On You. Omdat het grote succes uitbleef vonden ze het okee om halverwege de jaren tachtig ook nummer van anderen op te nemen. Alone was bijvoorbeeld een cover van These Dreams dat door Bernie Taupin was geschreven. Een hit volgde want de track stond in 1987 op de zesde plek in de Top 40.

Ann Wilson zingt over een lifter met wie ze een hotel langs de weg induikt om seks te hebben, alleen maar om zwanger te raken omdat haar man daar niet bij kon helpen. Sporadisch brengen ze, met frisse tegenzin en een duidelijke uitleg, het nummer. Bij zo’n moment in 2017 veranderde ze de tekst aanzienlijk.

De oorsprong van het nummer vinden we in 1979 in de uitvoering van Dobie Gray. Mutt Lang hield de melodie intact maar besloot de tekst nagenoeg compleet te herzien. Lange, die eerder muziek schreef voor Foreigner, AC/DC en Don Henley, schreef de nieuwe versie met Don Henley in gedachten. De zanger van The Eagles bedankte en uiteindelijk kwam het nummer bij Heart.

Meer over de oorsprong van Top 40-hits zie je op originelehits.nl.